Index Vakbarát Hírportál

Schobert Norbert: Nem győzni mentem a Konyhafőnökbe

2021. december 22., szerda 11:22

A legjobb hat közé főzte be magát Schobert Norbert, őt azonban nem a győzelem, hanem a séfkabát érdekelte igazán. Mint mondja, megkönnyebbült, amikor a döntő első napján elbúcsúzott a RTL konyhájától, és többek között azt is elárulta az Indexnek, mit tanított neki a műsor.

December vége felé közeledve nemcsak az ünnepi szezon van már a nyakunkon, de a Konyhafőnök VIP döntője is. A műsorban jelen állás szerint Tornóczki Anitának, Tóth Verának és Németh Kristófnak szurkolhatunk, közülük kerül ki majd a győztes.

Schobert Norbert ugyancsak üde színfoltja volt a versenynek, aki végig fegyelmezetten küzdött. A fitneszpápa a döntő első napján vette le a köpenyét, és búcsúzott el a séfjétől, Rácz Jenőtől. Mint mondja, nem a győzelemre hajtott, séfkabátot szeretett volna szerezni, ez pedig össze is jött neki – egyfajta vizsgaként tekint rá, ami egy nagyobb projekthez segítette hozzá.

Az üzletember egy sztrók után érkezett a versenybe, ahol remekül sikerült helytállnia. Az Indexnek elmesélte, hogyan élte meg a stúdióban töltött utolsó pillanatokat, mit tanult a séfektől, és hogy kinek szurkolt.

Jó volt kiesni, tényleg. A vége már nagyon fárasztó volt, nagyon éles volt a helyzet. Én nem győzni mentem, séfkabátot akartam szerezni. A finisben azért nem akartam részt venni, mert a szimultán főzés nekem abszolút nem megy. Nagyon nehéz másolnom. Én belülről kifelé főzök, így alkotok, a saját tempómban. Nem utánozok senkit. Jó kedvvel mentem ki, hiszen harminc olyan híresség közül jutottam a legjobb hat közé, akik mind csak erre készültek. Úgy voltam vele, hogy köszönöm szépen, megvan a séfkabát. Azért hajtottam rá ennyire, mert januárban indul egy főzőműsorom az Indexen, és fontos volt számomra, hogy meglegyen ez az úgynevezett mestervizsga. Ehhez ez kellett, ez volt a célom

– árulta el Schobert Norbert.

Mint mondja, a sztrók miatt voltak és vannak is nehézségei. Lassabb és csendesebb lett a betegség óta, erről szeptemberben a Sunday Brunch podcastjében beszélt részletesen.

Schobert Norbert kedvencei

Az üzletember úgy véli, a műsorban nem lehet új fogásokat vagy ízeket tanulni, csupán a már megszerzett tudással lehet érvényesülni. Kedvencei közé az őzgerincet, a kacsamájat és a rántott pörköltet sorolta. Ő egyébként abból építkezett, amit korábban már megtanult a konyhában, egy dologban azonban voltak hiányosságai, mégpedig a tálalásban. A műsor séfjeinek hála ebben is megerősödött.

Egy csomó finom sztorit tudtam csinálni alapvetően. Inkább a tálalással voltak gondjaim, ez a finom kézimunka kezdetben nem ment nekem. Tálalni olyan, mint elkészíteni egy művészeti alkotást. Ezt megtanultam. Most már tudok ízesen, gyorsan és szépen tálalni, erre nagyon jó volt ez a verseny.

Arra kérdésre, hogy kinek szurkolt a kiesése után, az üzletember gondolkodás nélkül rávágta, hogy Németh Kristófnak. Véleménye szerint végig ő teljesített a legjobban a konyhában.

(Borítókép: Schobert Norbi. Fotó: RTL Sajtóklub)

Rovatok