Index Vakbarát Hírportál

Damu Roland csak három napig volt magánál

2021. december 28., kedd 08:19

Három napig volt csak magánál Damu Roland, mielőtt mélyaltatásba került volna. Úgy tudni, a színészt előbb a Honvédkórházban kezelték, majd onnan szállították át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, mert nem javult az állapota.

A színész unokaöccse azt mondta a Borsnak, hogy Damu Rolandnak először a mája, majd a többi belső szerve mondta fel a szolgálatot. Amikor bekerült a kórházba, mindössze három napig volt magánál, majd egyre romló állapota miatt ő maga kérte az orvosokat, hogy tegyék mélyaltatásba.

A színész december 27-én, 47 évesen halt meg, az elsődleges információk szerint a koronavírus okozta szövődményekben. Noha mindkét oltást megkapta, a harmadikat már az állapota miatt nem adhatták be neki.

A színész egészségi állapotáról idén nyár végén érkezett először hír. Akkor arról számolt be a sajtó, hogy betegségei miatt már nem tudott munkát vállalni. Ismerősöktől és barátoktól próbált pénzt kérni, hogy ki tudja váltani a gyógyszereket.

Utolsó televíziós interjúját Jakupcsek Gabriellának adta, ahol elmesélte, hogy harcol a betegségével, amit nem nevezett nevén.

Sokkal nagyobb a baj, mint egyébként gondolnád, de arról meg nem fogok beszélni. Sem neked, sem senkinek. Sokkal nagyobb a baj. Maradjunk abban, amit igazolni tudok. Az az, hogy kétoldali tüdőgyulladásom, mellhártya- és gégegyulladásom van, de még egyszer: sokkal nagyobb a baj

– fogalmazott akkor a színész.

A Jakupcsek Night vendégeként azt is elmondta, hogy a pandémia alatt nem fogadott el segítséget, inkább az építőiparban keresett munkát, hogy megélhetést tudjon magának biztosítani. Volt azonban, amikor futárkodással igyekezett fenntartani magát.

A sajtónak nyilatkozó családtagok szerint Damu Roland halála összehozta a családot. A színész ugyan évek óta Budapesten tevékenykedett, a család szeretné, ha szülővárosában, Debrecenben lenne végső nyugalomra helyezve.

Nagyon remélem, hogy a család most az egyszer összetart, mert szeretnénk, ha Roland Debrecenben lenne eltemetve, ahol a család több tagja is nyugszik. A szüleink valóban beszéltek egymással, ami régóta nem fordult elő

– erősítette meg a színész testvére, Anita.

A Blikken keresztül búcsúzott Damu Rolandtól Madár Vera, aki szerint precíz volt a szövegtudása, mindig figyelt másokra. Tallós Rita végtelenül sajnálja, amiért a színésznek ennyi terhet kellett magával cipelnie gyerekkora óta, ahogy Gazdag Tibor, a Jóban Rosszban-sorozatban szereplő kollégája is fájón búcsúzott tőle.

(Borítókép: Damu Roland 2015. május 28-án. Fotó: Szécsi István / Velvet)

Rovatok