Index Vakbarát Hírportál

Szalámizással vágott vissza Puskás Peti az őt kritizáló Bakács Tibornak

2021. december 29., szerda 05:49 | aznap frissítve

Az újságíró-kritikus megsértette a színész-énekest, akivel a Megasztár 3. szériájában találkozott először. Bakács Tibor szerint Puskás Peti esetében zsűriként talán tévedtek akkoriban, mert a tehetségkutató nem arra született, hogy ilyen figurákat találjon. A kritikus megjegyzéseit felkapta a sajtó, így Puskás Petihez is igen gyorsan eljutottak, akit olyannyira megbántottak Bakács szavai, hogy nem sokkal később egy nyilvános posztban vágott vissza a Facebookon, utalva arra az esetre is, amikor az újságíró téliszalámit lopott egy boltban.

Ünnepi különkiadással jelentkezett a Partizán, amelyben a műsorvezető Gulyás Márton a Megasztár egykori énekeseit, zsűritagjait, a kreatív stábot és Till Attilát látta vendégül, hogy együtt emlékezzenek a tehetségkutató médiatörténeti jelentőségére. A műsor vége felé a házigazda Bakács Tiborral, Falusi Mariannal és Presser Gáborral beszélgetett, mikor is Bakácstól elhangzott egy kritika Puskás Petire vonatkozóan, aki a tehetségkutató 3. szériájában tűnt fel.

„Nyilván a Megasztárnak nagy kérdése volt, hogy a sztártermeléshez nyújtotok muníciót, vagy pedig szuverén előadóművészeknek biztosítotok bemutatkozási lehetőséget. Mik voltak a legfontosabb dilemmáitok ebben a kérdésben és szerintetek mi ilyen értelemben a Megasztár legfontosabb öröksége?” – tette fel a kérdést 1:18:34-nél Gulyás Márton, mire Bakács így felelt:

Nem akarom megbántani, de talán Puskás Petinél tévedtünk, ez nagyon érdekes. Általában mindenki, akár Oláh Ibolya, akár – mindegy, hogy hogy alakult az életük –, akár Rúzsa Magdi, ők eljutottak oda, ahova mi szerettük volna, hogy énekesek, művészek legyenek belőlük. Olyan szomorúnak tartom, hogy a Puskás Peti televíziós figura lett. Előadóművészeket próbáltunk keresni emlékeim szerint, akik koncerteken.... 

– kezdte Bakács, ám itt Gulyás közbevágott a kérdéssel, ha Puskás Peti énekesi, illetve előadói adottságait ott jónak ítélték meg, akkor az miért lenne tévedés, mire a kritikus rávágta:

Mert nem volt személyisége. Igazából a személyiséghez kötődik az előadókészség és a tehetség, és ez a három együtt hoz létre valamilyen értéket. Most tényleg túlzás, semmi bajom Puskás Petivel, nem létező entitás. Csak azt mondom, hogy ilyen szempontból nem erre született a Megasztár, hogy ilyen figurákat találjon 

– fogalmazott az újságíró-kritikus, aki szerint az élet az akkori kétkedését később igazolta.

Bakács Tibor szavai a médián keresztül Puskás Petihez is eljutottak. A The Biebers együttes énekese, akit legutóbb a jubileumi X-Faktor mentoraként láthattak a nézők, úgy tűnik, eléggé a szívére vette az elhangzottakat, amikre nem volt rest rögtön reagálni. Facebook-oldalán az alábbiakat írta:

Kedves Bakács Tibor! Sajnálom, hogy Gulyás Marci meghívása ellenére nem tudtam megjelenni a Megasztár adás felvételén az X-Faktor forgatása miatt, és így csak online tudok reagálni a kijelentésedre, miszerint az összes Megasztár felfedezett közül én voltam az EGYETLEN hiba!

kezdte posztjában az énekes, hozzátéve: bár meglepte Bakács kijelentése, az elmúlt 15 évben rájött, hogy nem sok mindenben hasonlítanak egymásra.

Én vegán vagyok, te pedig túlságosan szereted a szalámit

– szúrt oda a kritikusnak, utalva arra az igen nagy port kavaró esetre, amikor Bakács Tibor fizetés nélkül próbált eltulajdonítani egy kétezer forintos téliszalámirudat egy boltból. 

Te sok év tehetségkutató zsűrizés után belerúgsz a volt versenyződbe, én inkább érdeklődöm utánuk. Számodra a karrierem hiba, számomra siker. Ahelyett, hogy megbántasz másokat, inkább utánajárhattál volna, hogy az egyetlen és óriási hibás döntésed, mégis miért lett az egyik legvirágzóbb. Köszönöm a figyelmed, bár jobban esett volna, ha a nézőtéren teszed valamelyik előadásomon vagy koncertemen. Volt rá 15 éved. Mindenesetre most lett 15 perc hírnév. Hálás vagyok anno a lehetőségért és örülök, hogy most hozzájárulhattam a tiédhez. Részemről ezzel meg is beszéltünk mindent. Boldog új évet!

– zárta sorait Puskás, akinek felesége sem hagyta szó nélkül a történteket. Puskás-Dallos Boglárka a következőket írta a Facebookon: „A posztom a Partizán Megasztár emlékadására reagál, amelyben Bakács Tibor, a műsor egykori zsűritagja kijelenti, hogy Peti felfedezése volt a Megasztár legnagyobb tévedése.” Ezt követően megosztott egy képet, amellyel egyrészt a férjének üzent a szorgalmát, a tehetségét, a figyelmességét és az empátiáját méltatva, másrészt a párját kritizáló újságírónak.

Kedves Bakács Tibor! Nem a Megasztárban tévedett, hanem most. Azt a kijelentést tenni egy ma is sikeres énekes-színészre, hogy a műsor legnagyobb tévedése, felháborító és méltetlan. Ha vette volna a fáradságot, hogy egy volt versenyző koncertjére, színházi előadására elmegy, és azután von le bármilyen következtetést, akkor hitelesebb lenne a mondandója. Úgy látszik a tévét többet kapcsolgatja...

(Borítókép: Bakács Tibor és Puskás Peti. Fotó: Szécsi István / Kaszás Tamás / Velvet)

Rovatok