Index Vakbarát Hírportál

Döbrösi Laura: Face Yoga közben nagyon vicces fejeket kell vágni

2022. január 3., hétfő 17:00 | két éve frissítve

A Port.hu sorozatában, a Szessönben most egy profi zajkeverő mutatja meg a tudását. Döbrösi Laura ugyanis a színészet mellett a zene világában is otthon érzi magát.

Döbrösi Laura épp az Oscar-díjas Deák Kristóf filmjében, Az unokában látható, de köztudott róla, hogy nem csak színésznőként tevékenykedik. Sok egyéb mellett énekesnek és noisemakernek tartja magát. Ez azt jelenti, hogy 1-3 másik zenésszel színpadon improvizálnak Ezeket az előadásokat úgy kell elképzelni, hogy a színpadon elhelyezett csomó hangszerrel, zajkeltő eszközzel, majd amikor úgy van, akkor a helyzethez illő hangokat, zajokat produkálnak. 

Szóba került, hogy milyen kevés a női hangszeres könnyű zenész. Igaz, elvétve vannak basszusgitárosok, esetleg dobosok, gitárosok, de nem képviseltetik magukat olyan szép számban, mint a pasik. Döbrösi Laura szerint ez talán azért van így, mert a rocksztárság az olyan macsó dolognak van elkönyvelve.

Bezzeg a Face Yogánál mindegy, hogy fiú vagy lány vagy, mert csak az számít, hogy nagyon vicces fejeket vágjon az ember.

Ezt onnan lehet tudni, hogy Döbrösi Laura a diploma megszerzése után, a színészkedés és a noismakerkedés, a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységei és a Zengető fesztivál szervezése mellett lett egy új projektje, így már Face Yoga Method Teacher is.

(Borítókép: Port.hu)

Rovatok