Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi okozta Betty White halálát

2022. január 11., kedd 06:20

Semmi köze a koronavírus elleni oltáshoz, agyvérzés után hunyt el az amerikai ikon.

Az Index is beszámolt a szomorú hírről, hogy nem sokkal 100. születésnapja előtt meghalt Betty White. A TMZ információi szerint az amerikai televíziózás ikonikus alakjának számító művész december 31-én reggel, kaliforniai otthonában hunyt el. 

Mostanra kiderült, hogy mi okozta a halálát: a portál azt írja, hat nappal korábban Betty White agyvérzést kapott. A halotti anyakönyvi kivonatban cerebrovascularis balesetet (azaz sztrókot) tüntettek fel, amit az agyi vérellátás egy részének elvesztése okoz, szövetkárosodást eredményezve. Az egyelőre tisztázatlan, hogy Betty White viselkedésében, akár érzelmileg történt-e változás a távozását megelőző napokban, a TMZ forrásai szerint éber és tiszta volt.

People informátora úgy tudja, Betty White-nak enyhe agyvérzése volt, és ahogy a színésznő közeli barátja, illetve képviselője, Jeff Witjas is elmondta, békésen, álmában hunyt el. Witjas egyébként határozottan tagadja, hogy a halálának bármi köze lett volna a koronavírus elleni vakcinához. A közösségi médiában szerinte hamisan állítják, hogy december 28-án a színésznő emlékeztető oltást kapott.

Természetes halált halt, amit nem szabad átpolitizálni, hiszen ő nem ilyen életet élt

– szögezte le az Associated Press-nek. 

(Borítókép: Betty White 2015-ben. Fotó: Vincent Sandoval / WireImage / Getty Images)

Rovatok