Index Vakbarát Hírportál

Damu Roland családja nem akarja, hogy Andy Vajna közelébe temessék a színészt

2022. január 29., szombat 06:40

Ahogy arról az Index is beszámolt, nemrég elhamvasztották a 2021. december 27-én elhunyt Damu Rolandot. A 47 éves korában meghalt színészt korábban mélyaltatásban kezelték az egyik kórház intenzív osztályán, miután elkapta a koronavírust.

A Jóban Rosszban egykori színészét azonban még mindig nem temették el, a család pedig nem is akarta, hogy Damu Rolandot a Fiumei úti sírkert művészparcellájában nyugodjon, melyről a színész unokatestére korábban azt mondta, hogy betelt.

Az édesapa, Damu Rudolf szerint viszont felháborító, hogy még mindig nem intézték el a fia temetését, ha pedig rajta múlna, már rég eltemette volna a fiát.

Roli barátja, Zsolt már mindent elrendezett, már egy hete túllennénk az egészen. Szép szertartás után, olyan gyönyörű sírkő alatt nyugodhatna fiam, amilyet megérdemelt volna

– árulta el az édesapa a Blikknek.

A temetésben segédkező Szilágyi Zsolt azt is elárulta, a család részéről Damu Roland édesapja nem véletlenül ódzkodott attól, hogy fiát a Fiumei úton helyezzék végső nyugalomra, ugyanis Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos hamvainak egy részét is egy itteni sírkő őrzi.

Damu Roland korábban két évig alkotott egy párt a 2019-ben elhunyt néhai producer későbbi özvegyével, Vajna – akkori nevén Palácsik – Tímeával.

Kapcsolatuk azonban viharos véget ért, a nővel szemben elkövetett nemi erőszak miatt Damu Rolandot később elítélték, majd börtönbe is kellett vonulnia, a TV2 pedig szerződést bontott vele, a színész pedig sohasem titkolta, hogy mindez óriási törést okozott a szakmai és a magánéletében is.

A család és a barátok nem tartották volna ízlésesnek, ha Andy Vajna közelében helyeznék végső nyugalomra Rolandot,ebben nagyon sokan egyetértettünk. Ezért is esett a választás egy másik fővárosi temető művészparcellájára, ahol már minden készen állt

– nyilatkozta a Blikknek Damu Roland barátja.

(Borítókép: Damu Roland. Fotó: Szécsi István /Velvet)

Rovatok