Index Vakbarát Hírportál

Johnny Depp 25 éve épült be a New York-i maffiába

2022. február 21., hétfő 17:09

A Port.hu Nagytotálja összegyűjtötte a legizgalmasabb dolgokat a Fedőneve: Donnie Brascóról, amely megtanított minket arra, mi az a kajli és milyen jelentésrétegei lehetnek annak, ha egy maffiózó azt mondja, felejtsd el.

Donnie Brasco megfilmesített életénél talán csak maga Joseph D. Pistone munkássága izgalmasabb. Ő volt az az FBI-ügynök, aki az ismert álnéven beépült a New York-i olasz maffiába. Az alábbi videóban a Port.hu több, kevésbé ismert tényt is összegyűjtött róla, valamint a film forgatásáról. Ízelítőül pár érdekesség:

Ami még fontos lehet, hogy összesen 185 alkalommal hangzik el a fuck kifejezés, az alkotók szándéka szerint ezzel is növelve a film hitelességét. Még Al Pacino is megjegyezte, hogy imádta azt a maffiózószlenget, amelyet használnia kellett a forgatáson. 

Ezek a dumák pedig azért olyan hitelesek, mert az író Paul Attanasio alaposan áttanulmányozta azokat a hangfelvételeket, amelyeket még Pistone készített beépített ügynökként. Ezért van az, hogy ebben a filmben a gengszterek nem idézgetnek Shakespeare-t csak a drámai hatás kedvéért. Ilyen nincs a való életben, így a filmbe sem tették bele indokolatlanul.

(Borítókép: Johnny Depp a Fedőneve: Donnie Brasco című filmben. Fotó: Lawrence Schwartzwald / Getty Images Hungary)

Rovatok