Index Vakbarát Hírportál

Háztűzben halt meg a '70-es évek népszerű sorozatsztárja, Anna Karen

2022. február 23., szerda 16:28

Bár a tűzoltók azonnal kiérkeztek a helyszínre, ám az életét már nem lehetett megmenteni.

A The Sun információi szerint kedden késő este tűz ütött ki egy ilfordi ház földszintjén. A helyszínre három tűzoltóautó és körülbelül húsz tűzoltó érkezett, ám még így sem sikerült megmenteniük az ott lakó, 85 éves színésznőt, Anna Karent. 

A londoni tűzoltóság jelenleg vizsgálja a tűz okát, amely megrongálta az ingatlan földszintjét. Közlésük szerint a tüzet körülbelül egy óra alatt tudták megfékezni. Megerősítették, hogy egy nő holttestét találták meg a helyszínen, azonban személyazonosságának hivatalos megállapítása még folyamatban van. 

Az egyik szomszéd, a 33 éves Sivalai Pavananthakumar elmondása szerint azután hívták a tűzoltókat, hogy látták, amint füst gomolyog ki a bejárati ajtónál. 

Rengeteg füst volt és nagyok voltak a lángok. Az utcán látták az emberek, mi történt, ezért jöttek segíteni. A tűzoltók és a rendőrség gyorsan a helyszínre ért, berúgták az ajtót 

– fejtette ki, majd így méltatta Anna Karent:

Felismertem, minden nap találkoztam vele, amikor iskolába vittem a gyerekeimet, kedves idős hölgy volt, mindig köszönt.

 – tette hozzá, és két további szomszéd is egyet tudott érteni vele, mivel nekik is csak jó tapasztalataik voltak vele kapcsolatban. Egy igazi hírességnek számított az utcában. 

Ki volt Anna Karen?

A brit-dél-afrikai színésznő főképp A buszon című sitcomból, illetve a 32 évadot megélt brit szappanoperából, az EastEnders-ből vált ismertté. Utóbbi sorozatban néhány epizód erejéig alakította Sal nénit, míg előbbiben Olive-ot játszotta, a széria minden epizódjában feltűnt. Sőt, szerepelt A buszon filmes adaptációjában is, ami 1971-ben a legnagyobb bevételt hozó alkotás volt.

Közeli barátságot ápolt Barbara Windsor színésznővel is, mivel mindketten szerepet kaptak az 1969-es Folytassa a kempingezést! című filmben. Terry Duggan komikus-színész 2008-ban bekövetkező halála előtt összeházasodtak, született is egy közös gyerekük, Gloria Duggan Gill.

Rovatok