Index Vakbarát Hírportál

Cardi B megszólalt az ukrajnai helyzetről, de inkább nem folytatja, mert talán meg is ölik

2022. február 23., szerda 15:02 | aznap frissítve

Az amerikai rapper nem hagyta szó nélkül az Ukrajnában kirobbant háborús helyzetet, a közösségi oldalán reagált.

Ahogy arról már többízben tudósítottunk, pattanásig feszült a helyzet Ukrajna és Oroszország között, aminek következtében 30 napra rendkívüli állapotot rendeltek el Ukrajna egész területén. A két ország között kirobbant konfliktus híre az Egyesült Államokba is eljutott, Joe Biden amerikai elnök már többször is arról nyilatkozott, hogy figyelemmel kíséri a történteket, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a NATO területének minden centiméterét. 

Azonban nem csak az elnök foglalkozik az ukrán-orosz csatározással, hanem az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb rappere, Cardi B is, aki Twitter-oldalán osztotta meg véleményét, miután az egy felhasználó megkérdezte tőle, mit gondol erről a politikai helyzetről. 

Bárcsak a vezetők ne gondolnának pusztán a hatalomra, hanem azokra, akikre valójában hatással vannak a döntéseik (az állampolgárokra)

– fakadt ki, majd így folytatta: 

Az egész világ válságban van. A háborúnak, inváziónak és a szankcióknak az utolsóknak kellene lenniük, amit meglép egy vezető.

A válasza sok rajongóját meglepte, így azt kezdték el feltételezni, hogy valaki feltörte a telefonját, ám végül a rapper egy videóval vetett véget a találgatásoknak, amelyet közzétett közösségi oldalán, ezzel bizonyítva, hogy valóban ő írta az üzeneteket.

Igazából sok mindenről tudnék beszélni, de inkább csak a saját dolgommal foglalkozom, mert néha úgy érzem, akkora platformmal rendelkezem, hogy ha valami rosszat mondok, talán meg is ölnek

 – mondta, majd hozzátette, nem áll se a NATO, se Oroszország oldalán, hanem sokkal inkább az állampolgárokén. Azt is kifejtette, hogy az infláció az egész világon nagy gondot okoz, nehéz helyreállítani a gazdaságot. Mint mondta, a kialakult helyzet nagyon felzaklatta őt, és csak remélni tudja, hogy a vezetők logikus következtetésekre fognak jutni a közeljövőben.

A rapper egyébként már többször is megszólalt politikai ügyekben. 2020-ban például Joe Bidennel vitatta meg a színes bőrűek helyzetét. Akkor úgy nyilatkozott, elege van abból, hogy színes bőrűeket gyilkolnak meg, de a tettesek nem kapják meg a méltó büntetésüket:

Olyan törvényeket akarok, amelyek egyaránt lépnek fel a színes bőrű állampolgárokkal és a zsarukkal szemben is. Ha megölsz valakit, akinél nincs fegyver, akkor börtönbe kerülsz.

(Via Mirror)

(Borítókép: Christophe ARCHAMBAULT / AFP)

 

Rovatok