Index Vakbarát Hírportál

Menekülteket támogat a STRAND Fesztivál

2022. március 6., vasárnap 16:14

A rendezvény szervezői évek óta együtt dolgoznak az Ökumenikus Segélyszervezettel, az orosz–ukrán háború károsultjainak velük együtt próbálnak segíteni.

Március 1-től három hónapon keresztül minden bérlet árából 1000 forinttal segíti az orosz–ukrán háború elől menekülő családokat a STRAND Fesztivál. A szervezők az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben támogatják a károsultakat. 

Az Ökumenikus Segélyszervezettel évek óta dolgozunk együtt, ők azok, akik ebben a felfoghatatlan helyzetben nemcsak a határ két oldalán segítik az érkező menekülteket, de Ukrajnában is jelen vannak, segítenek. Mi az ő munkájukat szeretnénk támogatni a felajánlásunkkal, azzal, hogy három hónapon át minden bérlet árából 1000 Ft-ot nekik utalunk

fogalmazott Lobenwein Norbert, a STRAND fesztivál vezetője.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a STRAND Fesztivál szervezői, fellépői és közönsége sokszor bizonyították már az elmúlt években, hogy számíthatnak rájuk. Most pedig, amikor valóban minden támogatásra szükség van, különösen nagy segítségnek számít a felajánlásuk.  

Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője azt is kihangsúlyozta, bár akciójuk a március 1-től eladott STRAND Fesztivál-bérletekre vonatkozik, közvetlenül is lehet segíteni a rászorulókat.

Arra biztatjuk a közönségünket, a rajongók közül mindazokat, akik megtehetik, hogy maguk is segítsenek. Egyeztettünk a segélyszervezet munkatársaival, és azt látjuk, hogy a legnagyobb segítség ebben a nehéz helyzetben a pénzadomány. Az Ökumenikus Segélyszervezet oldalán, a www.segelyszervezet.hu-n pár kattintással bárki segítheti a menekülteket.  

(Borítókép: Strand Fesztivál 2021-ben. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok