Index Vakbarát Hírportál

Keanu Reeves továbbra is Hollywood legkedvesebb figurája

2022. március 13., vasárnap 10:47

Az elmúlt években ráaggatták Hollywood legkedvesebb figurája címet a mindig szerény, visszahúzódó, a többi hírességgel ellentétben teljesen hétköznapi életet élő Keanu Reevesre, aki ismét rászolgált a megtisztelő jelzőkre.

A színészek, zenészek, hírességek általában a vörös szőnyegen kívül szeretnek elvonulni a rajongók, a fotósok és az újságírók hada elől, azonban ebben az igencsak elszigetelt zárt világban akad olyan is, aki mindig türelemmel, kedvességgel és barátsággal fordul az őt megrohamozó emberekhez. Keanu Reeves az elmúlt napokban újra azzal került be a hírekbe, hogy a legtöbb kollégájáról alkotott képet lerombolva, szabadidejében ismét volt néhány perce egy rajongójának szebbé varázsolni a napját. 

Most a LadBible szúrt ki a színészről egy Reddit-felhasználó által megosztott történetet, amelyet elolvasva aligha lesznek más véleménnyel a Mátrix-filmek sztárjáról a rajongók. 

A nagymamám szerelmes volt Keanu Reevesbe, mert a nagyapám fiatalkori énjére emlékeztette. Látta az összes filmjét, a Bill és TedtőlMátrixig mindet. A hetvenes évei elején agyvérzést kapott, így az elmúlt tíz évben az otthonába korlátozódott le az élete, a filmnézés lett a hobbija. Szinte már egyfajta barátként tekint a színészre, mert olyan ritkán találkozhatott a sajátjaival

– kezdte üzenetét a felhasználó. 

A mindig közvetlen és alázatos színészről azonban talán a rajongó nagymama és rokonai álmukban sem gondolták volna, hogy értük is kedves gesztust tesz. 

Nem sokkal a Mátrix megjelenése után a nagybátyám Los Angelesben volt üzleti ügyben, és egy igazán elegáns étteremben evett, amikor Keanu megjelent ott egy nővel. Amikor befejezte az étkezést, a nagybátyám odament az asztalukhoz, és azt mondta: Nem szoktam ilyet csinálni, de csak azt akartam, hogy tudd, hogy a nyolcvanéves anyám szeret téged, és látta az összes filmedet. Apámra emlékezteted

– folytatta a bejegyzést a felhasználó. 

Az elsőre talán tolakodónak tűnő találkozás azonban nem várt fordulatot vett, Reeves kedvesen és türelmesen meghallgatta a rajongót, sőt mindenki meglepetésére megkérdezte tőle, hogy van-e nála telefon, mert szívesen beszélne az idős hölggyel. 

Percekig telefonáltak egymással, amivel igazán széppé tette a nagymamám napját. Már egy ideje annyira elszigetelt volt, Reeves iránta tanúsított kedvessége és őszinte érdeklődése pedig megmutatta, milyen csodálatos ember is ő valójában

– zárult a bejegyzés

A gyönyörű gesztus azonban nem az első alkalom volt a színész életében, amikor megmutatta nagyszerűségét. Néha a legegyszerűbb és legapróbb dolgok azok, amelyek szebbé varázsolják a mindennapokat, amellyel láthatóan tisztában van a hollywoodi színész is, aki azokkal is végtelenül figyelmes és kedves, akiket egyáltalán nem ismer. 

Apró figyelmesség a metrón 

Az első igazán nagy visszhangot keltő és nyilvánosságra került jócselekedete még 2015-ben a New York-i metrón történt. Ugyan a teljesen hétköznapi szituáció elsőre talán nem tűnik említésre méltónak, a felvételeken jól látható, a tömegközlekedésen a színész az első, aki a nagy táskával felszálló hölgynek felajánlja ülőhelyét. Ugye, mennyire egyszerű? 

Aláírás a fagyis blokkra

Hiába a hollywoodi sikerfilmek sora, a színész mindig különös figyelmet szentelt a rajongóinak. Megesett, hogy egy vetítésre látogatott el egy moziba, ahol a film megtekintése után néhány autogramot is kiosztott. Az aláírásért sorban állók között azonban a mozi egyik dolgozója már nem tudott elég közel férkőzni Reeveshez, így csalódottan vette tudomásul, hogy bizony elszalasztotta a talán soha vissza nem térő lehetőséget. Nem szomorkodhatott azonban sokáig, ugyanis néhány pillanattal később maga a színész kopogtatott be hozzá a pénztár ajtaján, egy blokkot lobogtatva, amelyen az aláírása virított. 

Úgy láttam, szerettél volna tőlem egy autogramot kapni, ezért aláírtam ezt neked

– idézte fel a történteket a rajongó, akinek csak később esett le, hogy Reeves kizárólag azért vásárolt egy tölcsér fagylaltot az esetet megelőzően, hogy kapjon egy nyugtát, amit aláírhat neki. 

Jótékony és szerény

A kedvesség mellett a jótékonykodással sem maradt sosem adós Reeves, még a 2000-es évek közepén hozott létre egy saját alapítványt, amely rákos gyerekek kórházi kezelését és a rákkutatásokat támogatja. Sok sztárral ellentétben a Mátrix-színész nem verte soha nagy dobra, mekkora összeggel támogat különböző szervezeteket, így az sem meglepő, hogy saját alapítványának létrehozására is csak 5-6 évvel később derült fény. 

„Van egy magánalapítványom, amely öt-hat éve működik, gyermekkórházakban és a rákkutatásban segítünk – mondta Reeves egy 2009-es interjúban a Ladies Home Journalnak. „Nem szeretném, hogy a nevemet hozzákössék az alapítványhoz, szeretném hagyni, hogy nyugodtan végezhessék a feladatukat.”


Szerencsés kollégák 

Reeves azonban nemcsak a rajongókkal és idegenekkel nagylelkű, kollégáit is rendre meglepi valamivel kemény munkájukért. A Mátrix forgatását követően a kaszkadőröket egyenként Harley Davidson-motorokkal ajándékozta meg köszönetképpen a kemény munkájukért, míg a John Wick stábját méregdrága, 10 ezer dolláros (3,4 millió forintos) Rolex-órákkal lepte meg. 

Egy jó moziért bármit!

Ha munkáról van szó, akkor sem feltétlen a zsíros gázsi az, ami motiválja Reevest, volt, hogy komoly áldozatot hozott azért, hogy a rajongók minél jobb alkotást láthassanak a filmvásznon. A Mátrix-filmek szerződéseinek aláírásakor például belement abba, hogy csökkentsék az ő bérét csak azért, hogy minél jobb jelmezeket, kosztümöket és effekteket tudjanak vásárolni az alkotásokhoz. Nem ez volt azonban az egyetlen alkalom, amikor hajlandó volt áldozatot hozni egy moziért. Az 1997-es, Az ördög ügyvédje című film szereplőválogatásakor a színész szintén fizetéscsökkentésbe ment bele, hogy a produkció szerződtetni tudja a mozira a korszak nagyágyúját, Al Pacinót.

Nagybetűs ÚRIEMBER

Reeves igazi úriember hírében áll, a nőknek mindig különös tiszteletet adott. A szemfüles rajongók ugyanis kiszúrták, a szerény filmcsillag a női rajongóival készített közös fotókon szándékosan sosem ér hozzá az őt előszeretettel átkaroló lányokhoz, rendre kezét a hölgyektől eltartva pózol a képeken. 

(Borítókép:  Karwai Tang / Getty Images)

Rovatok