Index Vakbarát Hírportál

Puskás Péter édesapja nem meri elmondani, hogy nagypapa akar lenni

2022. március 13., vasárnap 09:23

Az X-Faktor egyik zsűritagjának, Puskás-Dallos Péternek édesapja egy interjúban árulta el, már nagyon vágyik az unokázásra.

Bár Puskás-Dallos Péter édesapja, Puskás Tivadar színész már nyugdíjas, azonban egyáltalán nem tud elszakadni a színháztól, így nyugdíjba vonulása óta jó párszor láthatták még a nézők őt a színpadon. Puskás a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze, azonban pályafutása során fellépett még a Thália Színházban, a Játékszínben, az Örkény Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban, a debreceni Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban és az Arany János Színházban is. 

Egy statisztika szerint neki volt a legtöbb előadása a színészek közül az elmúlt évtizedekben, ez közel tízezer fellépést takar. 

Most, hogy szó esik róla, eszembe jut, volt olyan év, amikor több előadást játszottam, mint ahány nap volt az évben. De a játékot soha nem tekintettem tehernek, pedig meggyőződésem, hogy játszani csak nagyon komolyan lehet

– nyilatkozta a Borsnak Puskás Tivadar, akit a színházközegben a legtöbben csak Pusinak hívnak.

Mint mondta, nyugdíjba vonulásakor nehezére esett elbúcsúzni a nyíregyházi közönségtől, akik egyáltalán nem akarták őt elengedni, azonban bármennyire is mélyen érintette a távozása, tudta, hogy meg kell hoznia ezt a döntést. Hozzátette, élénken él benne az utolsó előadása, amit a nyíregyházi közönség előtt játszott, azonban mint az a későbbiekben kiderült, nem az volt az utolsó alkalom, amikor színpadra állt.

Nos kijelenthetem, azóta már volt több utolsó utáni előadás, amire nagyon szívesen gondolok, hiszen kevés apának adatik meg, hogy fiával álljon egy színpadon és komédiázzon. Nekem megadatott a csoda, Péterrel a Napsugár fiúkban domborítok

 – magyarázta a színész, azonban azt is megjegyezte, fel kellett kötnie a gatyáját, mivel a nyíregyházi színházban játszott Napsugár fiúk előadásain állandóan a színpadon áll, 87 oldalnyi szövege van. A darabban egyébként szerepet kapott még Puskás-Dallos Péter mellett Puskás-Dallos Bogi is.

A művész azt is elárulta, nemcsak vidéken, hanem Budapesten is újra színpadon szerepelt, mivel a Madách Színházban játszott Meseautó című darabban helyettesítette Magyar Attilát, aki Halmos Aladárt alakította. 

Az volt a szerencsém, hogy valakinek eszébe jutott, a Pusi Nyíregyházán ugyanezt a szerepet játszotta, ezért megkerestek. Kétszer is beugrottam. A szöveg azonnal eszembe jutott, fantasztikus volt minden, a készülődés, a kollégák, a színház, a rendező és persze a közönség.

 – fejtette ki Puskás, aki idén töltötte be 68. életévét, így elárulta, vágyik már arra, hogy végre nagypapa lehessen, ám megosztott egy másik titkot is.

Az egyik „titok”, hogy már szeretnék nagypapa lenni, de ezt még nem mertem Petiéknek elmondani. Nem sürgetem őket, Bogi és Peti tudja, mit csinál. De akkor is jó lenne már unokázni egy kicsit!

– mondta, illetve azt is hozzátette, a nyíregyházi Napsugár fiúk és a budapesti Meseautó után nemsokára a Vidám Színpadon kezdi el próbálni a Tanulmány a nőkről című darabot, így továbbra is láthatja őt a közönség a színpadon.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok