Index Vakbarát Hírportál

Kitoloncolták a kamuörökösnő Anna Delvey-t az Egyesült Államokból

2022. március 15., kedd 16:36

A magát német arisztokrata család sarjának beállító, orosz származású nőnek korábban azért gyűlt meg a baja a hatóságokkal, mert több százezer dollárral károsította meg a New York-i elit tagjait – ami miatt börtönbe is került. Az átverések nagymesterének most hétfőn lejárt vízuma miatt a lehetőségek hazáját is el kellett hagynia.

A sokak számára a Netflix által készített sorozatból megismert nő hihetetlen története sokkolta az egész világot, de úgy tűnik, a szövevényes ügy a csalás miatt kiszabott börtönbüntetéssel, majd az onnan való szabadulásával sem ért véget.

A magát milliárdos német örökösnőnek kiadó Anna Delvey-t ugyanis lejárt vízuma miatt őrizetbe vették az amerikai hatóságok, majd alig néhány nappal később döntöttek is ügyében: hétfőn kitoloncolták Németországba. Nem is akármilyen gyorsasággal, már aznap este egy Frankfurtba tartó repülőgépen találta magát – írta meg a New York Post

Anna Delvey, születési nevén Anna Sorokin orosz családból származik, aki amiatt került börtönbe, mert évekkel ezelőtt több százezer dollárral károsított meg méregdrága hoteleket, éttermeket és a New York-i elit üzletembereit, valamint vállalkozásait, miután elhitette velük, hogy egy gazdag német nemesi család örökösnője.

A Netflix sorozatában is részletesen feltárt történtek miatt Delvey 2019-ben a vádlottak padjára került. Az egy hónapig tartó tárgyaláson felsorakoztatott bizonyítékok alapján beigazolódott, hogy ellopott egy magánrepülőt, előkelő szállodákban nem fizetett a szállásért, ismerőseit és barátait átverte, emellett százezer dollárt csalt ki egy banktól. Emiatt tizenkét év börtönbüntetésre ítélték, amelyből jó magaviselete miatt már jóval hamarabb, 2021 februárjában szabadulhatott feltételesen. 

Az Anna Delvey-sztorit bemutató, Az örökösnő álarca mögött című Netflix-sorozat történetét a New York Magazin újságírója, Jessica Pressler cikke ihlette, amely 2018 májusában rántotta le a leplet az elképesztő történetről. 

A kamuörökösnő életével bővebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk. 

(Borítókép: Anna Sorokin, ismertebb nevén Anna Delvey, a 28 éves német állampolgár egy  tárgyalóteremben a New York-i állam legfelsőbb bíróságán  2019. április 11-én . Fotó: Timothy A. Clary / AFP)

Rovatok