Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnában rekedt a Rust forgatásán lelőtt operatőr, Halyna Hutchins családja

2022. március 18., péntek 22:22

Az operatőr családjának újabb tragikus eseménnyel kell szembenéznie, mivel több rokonuk is a háború sújtotta Ukrajnában ragadt.

Ahogy arról beszámoltunk, a Rust című film forgatásán Alec Baldwin halálos lövést adott le egy operatőrre, Halyna Hutchinsra. Valaki nagyot hibázott, mivel a fegyver, amelyben vaktölténynek kellett volna lennie, igazi lőszerrel volt megtöltve. Baldwin azóta is azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt, anélkül sült el a puska – ami egy ügyész szerint akár így is lehet –, sőt egy bíróságnak benyújtott jogi dokumentumban minden felelősséget másra hárított, mondván: ő csak egy színész. Hogy Baldwin bűnös-e, arról a későbbiekben a bíróság fog majd dönteni. 

Halyna Hutchins családjának azonban most egy újabb csapást kell átvészelnie.

Hutchins férje, Matthew ugyanis arról számolt be, hogy az operatőr néhány rokona Ukrajnában, pontosabban Kijevben rekedt, ahol jelenleg még mindig háború zajlik. Az oroszok ugyanis ismételten megtámadták azokat a területeket, ahol elméletileg biztonságos átjárókat jelöltek ki a civileknek. Matthew elmondása szerint Halyna édesanyja tisztában van azzal, hogy jelenleg nem tudja elhagyni az országot biztonságosan, így továbbra is dolgozik abban a kórházban, ahol már évtizedek óta ápolónő.

Matthew képviselője azonban azt közölte a TMZ-vel, hogy Halyna testvére és hároméves unokahúga eljutottak a román határig, így kimenekültek az országból. Az özvegy ugyanakkor azt is hozzátette: szerinte repülésmentes zónára van szükség Ukrajna felett, sőt felszólította Kínát, hogy végre ők is lépjenek az oroszokkal szemben. Mint kifejtette, Kína beavatkozása talán rábírná az oroszokat, hogy hagyják abba a bombázást.

(Borítókép: Halyna Hutchins a SAGindie Sundance Filmmakers fogadásán 2019. január 28-án Park Cityben. Fotó: Fred Hayes / Getty Images)

Rovatok