Index Vakbarát Hírportál

Kínos Photoshop-bakik és agyonszerkesztett képek

2022. március 18., péntek 15:10

Ahogyan legtöbbünk, úgy a hírességek is szeretnének mindig a legjobb formájukban tündökölni, sok esetben azonban a nemakarásnak nyögés a vége: odaollózott láb, görbe falak, tinédzserré retusált arc is megtalálható a sztárvilág szépségeinek legdurvább Photoshop-bakijai között.

Korábban a kifutókon és a vörös szőnyegen igyekezett tökéletesnek mutatni magát a legtöbb híresség, azonban a közösségi média és a technológia fejlődése következtében mára már az online térben is csak a tökéletesség az, amivel úgy érzik, érvényesülni tudnak a népszerűségi versenyben.

Nemrég Madonna posztolt agyonszerkesztett képeket, aki ugyan valóban korát meghazudtoló formában van, megosztott fotói már az érte rajongóknál is kiverték a biztosítékot. A 63 éves, Grammy- és Golden Globe-díjas amerikai énekes ugyanis a közösségi oldalára feltöltött, erősen retusált képein úgy fest, akár egy 20 éves. Madonna valóban igazán jó formának örvend, de ennyire azért már ő sem képes csak plasztikai műtétekkel és sminkkel elfedni az idő múlásának jeleit... 

Madonna durva fiatalodása kapcsán az Index most a sztárvilág korábbi Photoshop-bakijaiból szemezgetett.

Kardashianék, a Photoshop-család: Kourtney Kardashian lába

A valóságshow-szereplő, üzletasszony Kourtney Kardashian előszeretettel posztol magáról a közösségi médiában, akárcsak a családtagjai. A 42 éves celebet a dobos Travis Barker vette le a lábáról, amelyet azonban már láthatóan korábban is elhagyott: egy kádban fekvős képén a bal lábát igencsak furcsa pozícióba sikerült visszaszerkeszteni. 

Kris Jenner és Gordon Ramsey találkozója

Ha valaki, akkor a Kardashianek anyukája, Kris Jenner tisztában van vele, hogyan mutassa mindig a legjobb formáját a kamera előtt vagy akár a közösségi oldalakon. A turpisságokra és retusálásokra azonban hamar fény derül, ha valaki ugyanarról az eseményről posztol közös fotót... Ez történt Kris Jennerrel is, aki szakácskönyvének bemutatóján fotózkodott a népszerű cheffel, Gordon Ramsey-vel.

A két híresség így számolt be akkor az eseményről a közösségi médiában: 

Jenner képe

A Ramsey által feltöltött, nem megszerkesztett kép így fest

Kim Kardashian eltűnt keze

A leghíresebb Kardashianról talán nincs hónap, amikor nem érkezik olyan hír, hogy éppen milyen Photoshop-bakit követett el a közösség oldalán. A médiában jelenleg ugyan Kanye Westtel való szakítása miatt kerül a reflektorfénybe, a szemfüles követők arra is ügyelnek, hogy a közösségi oldalára feltöltött, általában mindig szerkesztett és retusált képeit azonnal tüzetesen átvizsgálják. Kim Kardashian legutóbb egy nyaralós képe miatt kényszerült magyarázkodásra, amelyről a jobb keze egyszerűen eltűnt – ha jobban megnézzük, a jobb keze tényleg rejtélyesen nincs ott egészében Khloé mellett…

Khloé Kardashian és Kendall Jenner ruhapántja

Testvéreihez hasonlóan Khloé Kardashiannel is előfordult már, hogy a tökéletes helyett sokkal inkább egy rosszul megszerkesztett kép fogadta a rajongókat. Egy nyaraláson készült képén egyértelmű bizonyítékot találtak a rajongók, Kendall Jenner (jobb szélen) ruhapántja ugyanis valamiért nem illeszkedik tökéletesen. 

Beyoncé utált lábai

A mindig elképesztően gyönyörű amerikai énekesnő közösségi oldalán már szintén többször lebukott azzal, hogy szerkeszti a képeit, ráadásul nem is túl ügyesen... Beyoncé Knowles legelőször egy golfozás során készült fotójával bukott le még 2014-ben, amelyen jól látszik, hogy bal combjának vonala nem túl egyenes. Az énekesnő többször is igyekezett már vékonyabbra szerkeszteni a lábait, ám egyelőre rendre lebukik, így van még hová fejlődni.

Beyoncé korábban szintén a lábán szeretett volna javítani, a szemfüles követőket azonban ezúttal sem sikerült átvernie, akkor az asztalon előtte különösen görbülő pohár buktatta le. 

Britney Spears és a konyhabútor

Az elmúlt években az édesapjával pereskedő, végül a gyámság alól felszabadult énekesnő sem megy a szomszédba, ha a képek szerkesztéséről van szó. Spearst több alkalommal is érte már az a vád, hogy megszerkesztette a képeit, ami alapján az biztosan kijelenthető, hogy képszerkesztő tudása a nyomába sem érhet a hangjának. Egyik legnagyobb visszhangot egy otthon, a konyhában készült képe keltette, amelyen a konyhaszekrény a laikusok számára is jól észrevehetően görbül a módosítások miatt. 

Korábban a medencepartján készült képét sikerült egészen rosszul megszerkesztenie – vagy inkább szerkesztetnie – Spearsnek. A dereka ugyan jóval vékonyabb lett, de arra már nem ügyelt, hogy a medence peremét is megszerkessze maga alatt...

Rihanna ujja(i) 

A bombaformában lévő, jelenleg várandós énekesnő tényleg egészen kirívó képeket posztol magáról a közösségi oldalain, a képek utómunkájánál nála is megesett már, hogy hiba csúszott a szerkesztésbe. Rihanna még 2017-ben, Barbadoson vett részt egy fotózáson, az elkészült képein azonban nem a hátát takaró, hatalmas madártoll volt a legszembetűnőbb a kritikus szemeknek: jobb kezének hüvelykujja végén kétszer is látható a rikító kék körme, vélhetően az ujj pozícióján próbáltak javítani, inkább kevesebb, mint több sikerrel...

 Mariah Carey karcsúsága

Az elképesztő hanggal megáldott, ötszörös Grammy-díjas énekesnő az egyik leggyakrabban előforduló hibába esett bele, amikor egyik fotójának módosítása mellett döntött: túlzásba esett. A minden lépését követő rajongóit azonban neki sem sikerült átvernie, az Instagramjára feltöltött fotóján egyből kiszúrták, hogy a dereka valószerűtlenül, de főként túl szabályosan karcsúsodott meg egyik napról a másikra.

(via The Sun

(Borítókép: Madonna 2021-ben. Fotó: Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP)

Rovatok