Index Vakbarát Hírportál

Ukrán barátnőjének segítene Miló Viki, de nem érkezik meg az adomány

2022. március 24., csütörtök 14:50

Az egykori bokszoló könnyekig hatódva mesélt egy interjúban arról, mennyire megviselik az Ukrajnában dúló harcok. Pláne amiatt, mert egyik barátnője is a háború sújtotta országban tartózkodik.

Miló Viki az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt, amelyben beszámolt arról, hogy személyes érintettsége miatt még inkább rosszul érinti az Ukrajna és Oroszország között kirobbant konfliktus. Elmondása szerint egyik barátnője, Tatyana is Ukrajnában tartózkodik, Kijevtől száz kilométerre lakik. Még 2015-ben ismerték meg egymást, amikor a sportoló egy csivavát szeretett volna venni, Tatyana pedig kutyatenyésztő, így neki köszönhetően juthatott hozzá az ebhez. Ez idő alatt jó barátok lettek, és folyamatosan tartották egymással a kapcsolatot.

A bokszoló hozzátette: amikor kitört a háború, segítő kezet nyújtott barátnőjének. Már éppen el is indultak volna Magyarországra, amikor Tatyana férjét behívták katonának, a nő pedig nem szerette volna ott hagyni sem őt, sem 34 kutyáját. Miló ezt követően Tornóczky Anita állatvédővel fogott össze, együtt gyűjtöttek adományt a négylábúaknak, ám nem várt akadályba ütköztek. 

Az a legszörnyűbb, hogy ezer euró értékben küldtünk ki kutyatápot Szlovákiából, de a mai napig nem érkezett meg, mert mindig csak központi helyekre küldik az adományokat. A környező településekbe, falvakba viszont nem jut el, pedig ott is éheznek az emberek

– fejtette ki a sportoló meghatódva, illetve az is kifejtette, Tatyana már jó pár alkalommal felhívta őt telefonon az óvóhelyről, ahol várják a háború végét, ám e telefonhívások könnyekig meghatották mindkettejüket. 

(Borítókép: Miló Viktória ökölvívóedző 2013. április 13-án. Fotó: Zih Zsolt / MTI)

Rovatok