Index Vakbarát Hírportál

Chris Rock: Will Smith a szart is kiverte belőlem

2022. március 28., hétfő 11:20

Will Smith a feleségével viccelődő Chris Rockot pofozta fel a 94. Oscar-gálán, ami miatt most az akadémia akár el is veheti a színésztől a frissen elhódított arany szobrocskát.

Az Oscar-gálán ugyan évről évre tátva marad a Los Angeles-i színházba megérkező vendégek és az eseményt követő érdeklődők szája, az idei, 94. díjátadó azonban nem a különleges ruhaköltemények és a meglepő díjazottak listája miatt sokkolta a közvéleményt. 

A színész-humorista Chris Rock életében ugyan már több ezer poént elsüthetett, mégis kevés után számíthatott valóban haragos reakcióra. Láthatóan az Oscaron sem számolt azzal, hogy rossz embert kóstol be, ugyanis a korábbi hiphopcsillag, színész Will Smith feleségét, Jada Pinkett Smitht találta be egy, a kopaszságára célzó poénnal, amelyet aztán végül a színésznő férje viselt rosszabbul. 

Mint ahogy arról az Index is beszámolt, Will Smith felesége védelmére kelve a színpadra sétált, és elképesztő erővel felpofozta Rockot, majd néhány keresetlen szót is intézett az agresszív reakcióra egyébként igazi profihoz méltó módon, faarccal reagáló humoristához.

Ugyan a legtöbb közvetítésben a rendezők odafigyelésének köszönhetően nem volt hallható a teljes szócsata, egy japán tévé mégis sikeresen rögzítette a két színész közti párbeszédet, amely valahogy így hangzott: 

Chris Rock: – Will Smith a szart is kiverte belőlem.

Will Smith: – Ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!

Chris Rock: – Öregem, ez csak egy G. I. Jane-vicc volt.

Will Smith: – Ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!”

Chris Rock: – Rendben, nem fogom. Ez volt a televíziózás történetének legnagyszerűbb estéje.

Az elsőre talán viccnek tűnő, azonban meglehetősen erőszakos eset után a pofozkodó Will Smith megütheti a bokáját, ugyanis az akadémia elítéli az erőszak összes formáját, emiatt pedig a gálán a legjobb férfi főszereplő díját elnyerő Smith elveszítheti a frissen elhódított arany szobrocskáját is. 

Ez egyértelmű fizikai támadás volt. Mindenki sokkot kapott a teremben, rendkívül kellemetlen pillanat volt. Will biztosan nem akarja visszaadni emiatt az elismerést, azonban bármi megtörténhet

– mondta a New York Postnak egy hollywoodi bennfentes, aki szerint a pofon miatt az akadémia akár el is veheti a díjat az agresszívan reagáló színésztől. 

A korábban meglehetősen dühös színész a győzelme bejelentésekor már sokkal jobb kedvűen lépett a közönség elé, azonban az esetet nem mindenki felejtette el ilyen könnyen, kiadott közleményében az akadémia és a filmszakba több tagja is elítélte a történteket.

A filmrendező Judd Apatow szerint Will Smith akár meg is ölhette volna a humoristát, és nagyon nem volt profi, hogy ilyen agresszívan reagált egy ártatlan viccre, míg az akadémia szerint nincs helye az erőszaknak köreikben. 

„Az akadémia semmilyen formában nem engedi meg az erőszakot. Ma este nagy örömünkre megünnepelhetjük a 94. Oscar nyerteseit, akik megérdemlik, hogy a világ és a kollégák tisztelegjenek előttük” – írta Twitter-bejegyzésében a díjakat évről évre odaítélő Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, amely akár a díj visszavonásáról is dönthet az alapvető értékek és normák megsértése miatt. 

A szervezet vezérigazgatója, Dawn Hudson még 2017-ben a szexuális zaklatásos esetek miatt adott ki közleményt, melyben akkor azt írta, semmiféle erőszaknak nincsen helye az akadémiában. 

„Nincs helye az akadémián azoknak, akik visszaélnek státuszukkal, hatalmukkal vagy befolyásukkal oly módon, hogy az sérti a tisztesség elismert normáit. Az akadémia kategorikusan ellenzi a nemen, szexuális irányultságon, faji hovatartozáson, etnikai hovatartozáson, fogyatékosságon, életkoron, valláson vagy nemzetiségen alapuló bántalmazás, zaklatás vagy megkülönböztetés minden formáját. A kormányzótanács úgy véli, hogy ezek a szabályok elengedhetetlenek a küldetésünkhöz, és tükrözik értékeinket” – idézi a korábbi nyilatkozatot a New York Post. 

Az Oscar-díja elvesztése mellett a hatóságoknak is magyarázkodhat majd Smith, amennyiben a sértett feljelentést tesz.

A Los Angeles-i Rendőrség nyomozó szervei tudnak arról, hogy az Oscar-díj-átadó során két személy között történt incidens, amely során az egyik személy megpofozta a másikat. Az érintett megtagadta, hogy feljelentést tegyen a rendőrségen. Ha az érintett fél egy későbbi időpontban rendőrségi feljelentést szeretne tenni, az LAPD készen áll a nyomozati jelentés elkészítésére

– tájékoztatta a lapot a helyi hatóság. 

(Borítókép: Will Smith  a színpadon pofon vágja Chris Rockot a 94. Oscar-gálán, 2022. március 27-én. Fotó:  Robyn Beck / AFP)

Rovatok