Index Vakbarát Hírportál

Sas József özvegye a mai napig mindent megbeszél a férjével

2022. március 30., szerda 09:41

Tavaly januárban hunyt el súlyos betegség után Sas József, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója. A humorista 2019 tavaszán kapott kétoldali agyvérzést. Sokáig bízott a felépülésben, végül azonban már nem állhatott újra színpadra.

Özvegye, Zsuzsanna nemrég elárulta: bármit megadott volna azért, hogy a férje felépüljön, és újra színpadra állhasson. Az asszony szerint férjének a közönség volt a mindene, amit ő tiszteletben is tartott.

Zsuzsanna arról is beszélt, hogy a mai napig mindent megbeszél férjével, akinek már a felidézése is fájdalmat okoz neki. Nem olyan régen azonban olyasvalami történt, amire talán még ő sem számított.

Jóska emlékét sokan és sokféleképpen ápolják, s tudom, hiába telnek a hónapok, az évek, a közönség nem felejti őt. Ám a VI. kerületi önkormányzat gesztusa, Soproni Tamás polgármester úr ajándéka mélyen érintett, hogy imádott színházában néhány pillanat erejéig újra ő lesz a főszereplő. Emléktáblát avatnak a tiszteletére, Gálvölgyi János mond beszédet, és megannyi barát, kolléga teszi tiszteletét. Hálás vagyok azért, hogy Jóska lénye immár az örökkévalóságnak szól

– mondta Sas József özvegye a Blikknek. Biztos benne, hogy néhai férje is örömmel nézné az emléktábla avatását, melynek hírét majd így is megosztja vele a temetőben.

Rovatok