Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gabi újabb magyar nemzeti hagyományőrző feladatot kapott, és vállalja

2022. április 13., szerda 14:15

A békemenetelő énekesnő az Eucharisztikus Kongresszus és a Fidesz székesfehérvári kampányzáró rendezvénye után egy neves magyar nemzeti hagyományőrző rendezvény háziasszonya lesz. Ehhez már a bőrdzsekihez passzoló tarsolylemezt is magára öltötte.

Az utóbbi időben éles stílusváltása és a kormány melletti elkötelezettségről árulkodó fellépései miatt egyre több támadást kapó Tóth Gabiról most kiderült, hogy szereti a lovakat és lovas nemzetünk nagy lovas nemzeti hagyományait, ezért a lóversenyzés népszerűsítésével folytatja a számára oly fontos magyar nemzeti hagyományok ápolását.

Hivatalos Instagram-csatornáján ugyanis maga az énekesnő jelentette be, hogy nagy megtiszteltetés érte: a 100. Magyar Derby háziasszonya lesz, amelyet a hazai lóverseny egyik legrangosabb eseményének nevezett. A rendezvényt a budapesti Kincsem Parkban tartják július elején.

A derbi azonban nemcsak az eleganciáról és a lovakról szól, hanem a hagyományőrzésről is, hiszen lovas nemzet vagyunk. Ősidőktől fogva meghatározó szerepe van számunkra a lovaknak, a lovaglásnak. Manapság egyre népszerűbb a lóversenysport, amit gróf Széchenyi István honosított meg Magyarországon. Ennek méltó otthont ad a Kincsem Park, amely a tradíció és modernitás egyben. Örülök, hogy őrizzük a hagyományainkat!

– írta Instagramon Tóth Gabi, aki gyönyörűen felújított komplexumként hivatkozott a Kincsem Parkra, és legutóbb a TV2 Várkonyi Andrea és Stohl András vezette adománygyűjtő műsorában is fellépett.

Tóth Gabi, aki szerint meg volt írva a Fidesz április 3-i győzelme, a napokban törte meg a csendet, és fűzött magyarázatot fideszes szerepvállalásához, reagálva az őt ért támadásokra, ahogy azt is elmagyarázta, hogyan sodródott új közegébe, és mit keresett a Fidesz–KDNP kampányrendezvényének színpadán. Szerinte ami újabban történik vele, klasszikus karaktergyilkosság, a hite és az értékrendje pedig eddig sem volt titok. 

Legutóbb friss videójában fogalmazott meg éles kritikát Tóth Gabi viselt dolgaival kapcsolatban Osváth Zsolt vlogger. A népszerű videós szerint alapvetően nem azzal van a baj, hogy az énekesnő szimpatizál a kormánnyal, és szorosra fűzi a szálakat a Fidesszel, hanem az, ha erről nem mond igazat. Osváth Zsolt hétfői YouTube-videójában arról is beszélt, hogy Tóth Gabival hogyan romlott meg a személyes jó viszonyuk.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok