Index Vakbarát Hírportál

Révész Sándort kiengedték a kórházból

2022. április 15., péntek 14:55

Jó hírrel jelentkezett Révész Sándor a közösségi oldalán: egy hónappal a sztrókja után végre hazamehetett a kórházból.

Március közepén sztrók miatt került Pécsen kórházba Révész Sándor, aki az állapotáról akkor videóüzenetben tájékoztatta a közönségét. Facebook-oldalának kezelője a felvétel mellé azt írta: orvosai szerint a sztrók az énekes jobb oldalát érintette, ám szerencsére a beszédközpontot nem, a sérült funkciók pedig helyreállíthatók. 

Révész Sándor április 2-án egy újabb videóüzenettel jelentkezett, hogy megmutassa követőinek, mennyit javult kórházba kerülése óta. Akkor már 17 napja feküdt az intézményben, ahol a bejegyzésében megosztottak szerint nagyon küzdelmes napokat élt meg: se a jobb kezét, se a jobb lábát nem tudta megmozdítani. A javulás a közzétett videón szemmel látható: Révész Sándor ugyan bottal, de már a saját lábán sétál.

Csütörtökön jó hírt közölt az énekes Facebook-oldalának kezelője: fotókon mutatta meg, ahogy Révész Sándor elhagyta a kórházat.

Az első két felvétel tegnapi – búcsúintés a kórház teraszáról a kedves látogatónak –, a harmadik ma készült, amikor is hazafelé muszáj volt megállni medvehagymát szedni. Ma délután 2 óra 41 perckor Sándor saját lábán, bot nélkül kisétált a kórház kapuján, és beszállt az autóba, amelyből pontosan egy hónapja nem tudott segítség nélkül kiszállni.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy Révész Sándor rehabilitációja mostantól mecseki otthonában folytatódik, ami az ország egyik legháborítatlanabb pontja, ahol minden adott a testi-lelki felépüléshez.

Rovatok