Index Vakbarát Hírportál

ByeAlex: A kettős mérce b.szottul zavar

2022. április 25., hétfő 09:39

Az énekes félmeztelen képet posztolt, amelyen ugyan nem sok minden látszott, mégis törölte az Instagram. ByeAlex állítja, mindez a rosszindulatú irigyeinek köszönhető, akik szexuális ajánlkozásnak minősítve jelentették a fotót, illetve annak, hogy a közösségi oldalak algoritmusa szerinte az ismert embereket célozza.

Facebook-oldalán háborog ByeAlex, miután az Instagram törölte azt a fotóját, amelyen a barátnőjével félmeztelenül szerepelt. Ugyan semmi konkrétum nem látszott a képen, hiszen a lényeget ügyesen kitakarták, így is sokan jelentették szexuális ajánlkozás címen. 

Az énekesnél mindez egy pöttyet kiverte a biztosítékot. Először állítólag a sztorijában méltatlankodott, mostanra viszont már egy hosszú Facebook-bejegyzésben is kifejtette a véleményét azokról, akik megtrollkodták a fotóját, illetve arról, hogy a közösségi oldalak szerinte igazságtalanul bánnak el a közszereplőkkel.

Valakiknek szemet szúrtunk. Addig jelentgették a fotót arra hivatkozva hogy „szexuálisan ajánlkozunk” rajta, hogy az Insta törölte. Igen? Tényleg? Egyet garantálok: nem akarunk másokkal szexuális tevékenységet folytatni, mivel mi egymást imádjuk!

– írta ByeAlex, hozzátéve: az ember velejárója az irigység, bigottság, kisebbségi komplexus, gonoszság, patkánykodás meg egyebek – tisztelet a kivételnek persze –, és miután nem egyenlő adottságokkal születünk, szerinte haragszanak is egymásra, ahogy rá is. Az alapvető hibát mégis inkább a közösségi oldalak algoritmusaiban látja, amelyek „ostobasága” szerinte főleg az ismert embereken vagy a követett oldalak képviselőin csattan – ez ugyanis

jóváhagyja a faszfejek trollkodásait. Mindezt a nagy „fogadd el magad és másokat” hullám alatt egyébként.

Példaként felhozott egy sztorit: elmondása szerint a Facebook egy alkalommal azért tiltotta le három napra, mert durván beszólt egy kommentelőnek a saját oldalán, holott elmondása szerint az illető volt az, aki első körben szapulni kezdte. Szerinte mindez azért történt, mert a hozzászólóval ellentétben ő ismert ember, és jelentették. 

Ezt követően kitért rá, hogy a TikTokon, a Facebookon és az Instagramon egyébként milyen, nem éppen kiskorúaknak való tartalmakkal találkozhat egy 8 éves gyerek, illetve kiemelte azt is, hogy a televízióban sokszor 12-es karikával futnak a szexuális tartalmú beszélgetések. Hozzátette: mindez őt nem zavarja, továbbgörget vagy elkapcsol – egyébként sem tartja magát szentnek –, azonban van, amin képtelen túllépni.

A kettős mérce az zavar baszottul. Az nagyon zavar. Mert legyünk már őszinték! Mi van a képen? Egy nő és egy férfi öleli egymást szerelmesen, semmi szexust nem sugallva vagy mutatva. Meztelenül, ahogy anyánk is világra hoz bennünket… 

A teljes bejegyzést itt találja

Rovatok