Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Bonanza Banzai egykori menedzsere

2022. május 11., szerda 10:59

Fábián Tiborról Kovács Ákos és Hauber Zsolt is megemlékezett.

„Az örök jószívű és kedélyes Fábián Tibor itt hagyott bennünket. Valahol a háttérben ő volt a 4. Bonanza-tag” – idézi a Koncert.hu a DJ-producer Páll Attilát, aki elsőként számolt be közösségi oldalán a szomorú hírről.

Fábián Tibor sokat tett azért, hogy a Bonanza Banzai annak idején a siker útjára lépett. A későbbi menedzser 1987-ben, a Csillag születik elnevezésű tehetségkutatóban figyelt fel a Kovács Ákos és Hauber Zsolt által alapított formációra, amely együttesként ugyan a tehetségkutatóban csak a középdöntőig jutott, az ő javaslatára szólista kategóriában Ede és a Bonanza Banzai néven folytatták a versenyt. Végül megszerezték a harmadik helyet, ám nézeteltérések miatt feloszlottak. Később Fábián Tibor nyomására találtak egymásra újra a zenészek, és általa ismerték meg Menczel Gábort – olvasható a Behir egy korábbi cikkében. 

A zenekar menedzseréről Kovács Ákos és Hauber Zsolt is megemlékezett a közösségi oldalán. Ákos régi fotókkal búcsúzott egykori kollégájától, akinek a mai napig hálás azért, amit a Bonanza Banzaiért tett.

Döbbenetes gyászhírt kaptam megint: Silk és Farkas atya után a Bonanza egykori menedzsere, Fábián Tibor is az égbe költözött. Ha ő annak idején nem visz be minket a Lemezgyárba, valószínűleg minden másképp alakul. A Pesti Műsor újságírójaként és a Csillag születik zsűrielnökeként ismertem meg, aztán a zenekari életünk napi szervezője és szereplője lett – nagyjából 1988 őszétől egészen az 1994-es Búcsúkoncertig. Sok mindent írhatnék róla, de most nem megy. Talán elég annyi, hogy a munkakapcsolatunk megszűnése után még vagy 15 évig minden lemezborítóm köszönetrovatába beírtam a nevét, mert hálás voltam neki. Ma is az vagyok. Nagyon nehéz élete volt. Isten nyugtassa!

– olvasható Ákos bejegyzésében.

A megosztott képekhez (amelyek itt érhetők el) magyarázatként Kovács Ákos az alábbiakat írta:

„Az első fotó, ahol közösen szerepelünk – nem tévedés! – éppen 35 (!!!) éves: Tibor az 1987-es Csillag születik akció zsűrielnökeként átadja a szólista kategória harmadik helyezését az Ede és a Bonanza Banzay nevű formáció énekesének. (Szemfüles emberek Demjén Rózsit és a Sexepilből Hegyi Zolit is felfedezhetik a képen.) A második egy rajongói fotó vélhetően 1989-ből egy cekkeres néniről, valamint kis csapatunkról, amint Tiborral az élen vonulunk – talán éppen egy dedikálás helyszíne felé. A harmadik már saját portrém a Menedzser úrról egy Mercedes Benz-szaküzletben, ahová a cannes-i MIDEM fesztivál delegáltjaiként tértünk be 1990 elején. A negyedik és ötödik fotó 2008-ban készült az Andante Borpatikában a Bonanza-DVD bemutatóján. A sort az a cikk zárja, amelyben Tibi először írt rólunk 1987-ben a Pesti Műsor hasábjain.”

Hauber Zsolt egy rövid interjúrészletet töltött fel a YouTube-csatornájára, amiben Fábián Tiborról beszél, illetve búcsúzik. 

Rovatok