Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Halló, halló! és a Button Moon színésze

2022. május 11., szerda 14:38

92 éves korában elhunyt Robin Parkinson színész, aki olyan tévés sitcomokban játszott, mint a Halló, halló! és a Button Moon című gyermekműsor, melynek narrátora volt.

Robert Parkinson játszotta Monsieur Ernest Leclerc-et a 7-9. évadban, mivel 1991 és 1992 között állandó szereplője volt a Halló, halló! című sorozatnak.

Szereplőtársa, Vicki Michelle „igazán kedves emberként” írta le a személyét, akiről emlékeiben legfőképp ez a kép marad meg.

A színész olyan vígjátékokban is ismertté vált, mint a Dad's Army, a The Young Ones, a Rising Damp, a Hi-de-Hi! és a The Two Ronnies. Szerepelt a The Liver Birds című sorozatban, a Terry és June, a Whatever Happened to the Likely Lads?, az It Ain't Half Hot Mum és a Brittas Empire epizódjaiban is.

A családja közleményben azt írta,

Robin Parkinson színész, aki a Halló, halló! és Button Moon hangjaként vált ismertté, 92 éves korában, békében hunyt el, felesége és lányai mellett.

Ő volt a hangja az 1980-as évek kedvenc gyerekjátékának, amelyben konyhai eszközökből készült figurák egy sültbabos dobozból készült rakétával egy gombból készült Holdra utaztak.

Színpadon is szerepelt a West Enden és szerte az Egyesült Királyságban, valamint az 1980-as években a Tunes és a Babycham tévéreklámjaiban – írja a BBC.

Rovatok