Index Vakbarát Hírportál

Rivalizálásuk miatt tíz éve nem találkozott testvérével Liam Gallagher

2022. május 15., vasárnap 08:57

A korábban rendkívül népszerű Oasis zenekar énekese és testvére, a szólógitáros, dalszerző Noel Gallagher rivalizálása vezetett a banda 2009-es feloszlásához, a két testvér kapcsolata pedig olyannyira megromlott, hogy legutóbb tíz éve találkoztak egymással.

Ugyan a brit zenekar angol földön vált igazán népszerűvé, slágereiket világszerte mindenki ismeri, elég csak a Wonderwall vagy a Don't Look Back in Anger című slágerekre gondolni, amelyek még évtizedekkel a megírásukat követően is rendre felcsendülnek úton-útfélen. A kilencvenes években és a kétezres évek elején a lemezlistákat ostromló brit zenekar, és a banda két frontemberének, Liam és Noel Gallagher története azonban már sokkal kevésbé tartozik a sikertörténetek sorába.

Tíz éve, egy focimeccsen látták egymás utoljára

Hiába volt ugyanis az Oasis csúcson, a két testvér állandó rivalizálása végül odáig vezetett, hogy Noel Gallagher 2009-ben úgy döntött, nem szeretne többet testvérével együtt zenélni, távozása pedig egyenlő volt a banda feloszlásával. Az Oasis újraalakulása ugyan többször is terítékre került az elmúlt évtizedben, végül a két testvér viszálya azonban nem oldódott meg.

Olyannyira nem, hogy a zenélés mellett a magánéletükben sem tartják a kapcsolatot, a fivérek tíz éve nem találkoztak egymással. 

Utoljára körülbelül 10 éve láttam Noelt egy focimeccsen. Kár, nem igaz? A jó idők felülmúlják a rossz időket. Szeretném azt hinni, hogy az Oasis egyszer újra összeáll, de ez nem ezen a héten fog megtörténni. Annyi biztos, az ajtó résnyire van nyitva, én pedig nem lepődnék meg már azon sem, ha holnap űrlények szállnának le. Nem lepődnék meg, ha már itt lennének. Nem lepődnék meg, ha Isten közöttünk járna. Nem lepődnék meg semmin 

– idézi a LadBible Liam Gallaghert, akinek űrlényekről alkotott víziója lehet előbb megvalósul, minthogy testvérét újra lássa.

Gallagherék a banda feloszlása óta mindketten szólókarrierbe kezdtek, és bár Liam többször is próbálkozást tett a zenekar felélesztésére, ám Noel továbbra sem tágít, nem szeretne újra összeállni testvérével. 

Liam Gallagher pedig azt állítja, hogy 2020-ban még egy 100 millió fontos (45,4 milliárd forintos) ajánlatot is tettek nekik, hogy újra legyen Oasis, Noel azonban ezt mindvégig tagadta, szerinte ha bárkinek ennyi pénz ajánlanának a zeneiparban, akkor arra mindenki igent mondana.

Hogy volt-e ilyen ajánlat vagy sem az vélhetően sosem bizonyosodik be, azonban Noel Gallagher egyelőre biztos abban, hogy – a rajongók nagy bánatára – nem szeretne újra testvérével együtt színpadra állni.

Amíg a testvéri viszály rendeződik, addig is az Oasis zenéjét kedvelők itt vigasztalódhatnak a banda legnépszerűbb számával: 

(Borítókép: Liam Gallagher. Fotó:  MTI / EPA / EFE / Javier Zorrilla)

Rovatok