Index Vakbarát Hírportál

Bántalmazás miatt nyolc év börtönre ítélték a Doctor Strange színésznőjét

2022. május 16., hétfő 16:05

Zara Phythiant és taekwondoedzőként dolgozó férjét szexuális erőszak miatt ítélték el. A vádak szerint a színésznő és párja leitatott, majd szexuálisan bántalmazott 13 és 15 éves kora között egy diáklányt. A 2016-os Doctor Strange filmben szereplő Phythiant nyolc, férjét tizennégy évre zárják rács mögé.

A színésznő és edzőként dolgozó férje a vádak szerint még 2005-ben kezdett szexuálisan bántalmazni egy akkor még csak 13 éves lányt. Az abúzus évekig tartott, a kiskorú áldozatot havonta egyszer vagy kétszer bántalmazta otthonában a pár. 

A bántalmazás a bíróság kimondott ítélete szerint előre eltervezett volt, emiatt kapott súlyosabb büntetést Phythian és Victor Marke. Az ítélet szerint a férfi volt a bűncselekmény kitervelője. Az ítéletet meghozó bíró szerint emellett Marke devianciájának köszönhető az is, hogy a színésznőt sikerült belerágatnia ebbe a helyzetbe. 

A vád szerint a bántalmazás akkor kezdődött, amikor Phythian leitatta az iskolás lányt, aki ezt követően összesen több mint húsz alkalommal került szexuális kapcsolatba a férfival.

Az áldozat vallomása szerint először leitatták, majd Phythian a szeme előtt kezdett szexuális aktusba férjével, mielőtt ugyanerre kérte volna őt is. A lány azt állította, hogy ezután felváltva feküdt le mindkettőjükkel, amelyeket rendre filmre vettek amiatt, mert szerették volna újraalkotni az általuk nézett szexvideókat. 

Tudtam, hogy ez helytelen, de nem tudtam, hogyan szabaduljak ki a helyzetből, vagy mit mondjak. Csak azt tettem, amit kértek tőlem. Úgy tűnt, mintha valami szemtelen kölyök lennék, és segíteni kell rajtam. Úgy éreztem, nincs kiút, azt mondták, ne mondjak semmit – vallotta az áldozat az esküdtek előtt. 

 A házaspárt 14 rendbeli szexuális tevékenység vádjában találták bűnösnek, míg Marke-ot további négy vádpontban ítélték el egy másik tinédzser elleni szeméremsértő zaklatás miatt.

(Borítókép: Zara Phythian a Doctor Strange bemutatóján, 2016. október 24-én Londonban. Fotó: Anthony Harvey / Getty Images)

Rovatok