Index Vakbarát Hírportál

Szabó Győző 22 éve heroinozott utoljára

2022. május 28., szombat 16:32

Szabó Győző már többször is beszámolt arról, milyen poklon ment keresztül a kábítószer-függősége miatt. Épp mához képest 22 évvel ezelőtt nyúlt droghoz utoljára, bár akkor még nem tudta, hogy az lesz az utolsó alkalom.

Ahogy arról már beszámoltunk, Szabó Győző sötét múltjáról egy könyv és egy az alapján forgatott film is készült. A színész beszámolójából pedig kiderül, milyen egy kábítószerfüggő élete, és mennyire nehéz leszokni a szerről.

Szabó most a Forbes Legyél jobb!-napján vett részt egy beszélgetésen, ahol ismét előkerült a színész múltja. Pontosan mához képest 22 évvel ezelőtt használt utoljára heroint, amit előtte hosszú időn keresztül fogyasztott. 

Akkor nem tudtam, hogy az lesz az utolsó. Amikor azt mondjuk, hogy heroinista vagyok, az azért van, mert az addiktológia szerint nincs gyógyult drogos, csak szüneteltetve van a szerhasználat. De azt is tudom, hogy ha egy kupac heroint kiszórnál elém, akkor sem nyúlnék hozzá, mert nagy a tét. Húsz éve is az volt – az életem –, és most is az

– fejtette ki a színész, aki most inkább a sportra és olyan tevékenységekre koncentrál, amelyek adrenalinlöketet adnak neki. Sőt elmondása szerint az alkoholról sem szeretne lemondani, mivel megesik, hogy akár egy üveg bort is megiszik, ahogy egy este sem telik el úgy, hogy egy pohár bor legalább ne csússzon le. 

Erre szokta mondani Zacher Gábor, akivel közös előadás-sorozatunk van, hogy rendszerint lerombolom, amit ő egy óra alatt felépít. Mert szerinte naponta egy pohár bort meginni már alkoholizmus. Szerintem meg nem. Nekem az jár

– magyarázta Szabó, majd visszatérve a kábítószer-használatra megjegyezte, mindig intravénásan heroinozott, de szerencsére soha nem kapott el semmilyen betegséget.

Szabó Győző azt is kifejtette, min kellett keresztülmennie az elvonón.

Izomrángások, a hidegpulyka-állapot, amikor egyszerre ráz a hideg, és izzadsz, ízületi fájdalmak, fejfájás, hányinger, f*sás és minden egyéb. Brutális, mindez három héten keresztül

– emlékezett vissza a színész, aki azt is elmondta, először mindenkinek magának kell bevallania, hogy bármilyen függősége is van.

(Borítókép: Szabó Győző. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok