Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz több Elvis-témájú esküvő Las Vegasban

2022. június 5., vasárnap 07:29

Rossz hír a szerelmespároknak, nem lesz több Elvis-témájú esküvő Las Vegasban, ugyanis a világhírű énekes képmásának felhasználást birokló cég megtiltja a király képének felhasználását a bűn városának hírhedt kápolnái számára.

Az Elvis Presley-imitátorok által levezényelt esküvők szinte már védjegyévé váltak a sivatagi városnak, a kaszinók mellett a házasságkötési kápolnák hatalmas összeget hoznak a városnak minden évben – megközelítőleg 2 milliárd dollárt –, a sokszor hirtelen jött meggondolatlan házasságok megrendezése azonban a jövőben némiképp változik. A népszerű szlogen ellenére ami Vegasban történik, nem mindig marad Vegasban – különösen, ha esküvőről van szó. A városban évente átlagosan (a házassági anyakönyvi kivonatok gyors átadásának köszönhetően) 120 000 pár köt házasságot.

Ugyan a kápolnák és az esküvők a jövőben is megmaradnak, a Király képmásának jogtulajdonosa, az Authentic Brands Group azonban megtiltja, hogy a jövőben esküvők kelléke legyen Elvis. Az ikonikus énekes képmását, hangját és nevét birtokló cég szerint itt az ideje a jogi visszaélések megállításának, azonban az Elvis Presley-rajongóknak sem kell aggódniuk, ha Vegasba látogatnak, a Király imitátorai fellépéseket ugyanúgy tarthatnak majd, mint eddig – írja a TMZ

Pedig nemcsak a hétköznapi, szórakozni vágyó emberek élvezték ki az ilyenfajta esküvőket, a sztárvilágban is előfordult, hogy a rockikon hasonmása adott össze egy-egy ismert embert a párjával. 

Kourtney Kardashian és Travis Barker hetekkel ezelőtt szintén Las Vegasban kelt egybe: a sztárpár a Grammy-díj-átadó éjszakáján egy hirtelen ötlettől vezérelve mondta ki a bűn városában a boldogító igent. A szerelmesek április elején, a gálát követően, helyi idő szerint hajnali fél kettőkor sétáltak be egy helyi kápolnába, ahol nem sokkal később – ugyan nem hivatalosan – egybe is keltek. 

A helyszínre saját biztonsági embereikkel és egy fotós társaságában érkeztek meg, a szertartást pedig nem más, mint egy Elvis-imitátor vezette. Így a sztárpárnak még pont szerencséje volt, hiszen az utolsók között mondhatták ki ilyen körülmények között az életre szóló szavakat. 

Nem Barkerék voltak azonban az egyetlenek, akik ezt a rendhagyó módot választották a szerelmük megpecsételésére.

Alig néhány órával azután, hogy a Jonas Brothers fellépett a 2019-es Billboard Music Awardson, Joe Jonas feleségül vette az azóta ismét várandós Sophie Turnert Las Vegas híres esketőhelyén, a Little White Wedding Chapelben. A szintén egy Elvis-hasonmás által lebonyolított ceremónián Turner selyem felsőben és nadrágban sétált végig a folyosón, a vőfélyek Nick Jonas és Kevin Jonas voltak. Az eseményt az egész világon végigkövethették, ugyanis az amerikai DJ, Diplo az Instagram-oldalán élőben közvetítette. A sztárpár még ugyanabban az évben egy pazar esküvőt is tartott Provence-ban.

Hozzájuk hasonlóan Lilly Allen és David Harbour is Elvisszel ünnepelte a nagy napot. A vintage Dior ruhát viselő Allen és a Stranger Things színésze a Graceland esküvői kápolnában kelt egybe.

Az Elvis által vezetett szertartást követő fogadás sem volt átlagos, a pár egy hamburgerezőben etette meg a vendégeket. Harbour elismerte, az esküvőjük igazán őrültre sikerült.

Az esküvőn, amelyet maga a Király tartott, a nép hercegnője hozzáment az egyszerű családból származó, de nagylelkű hitelkártya-tulajdonosához

– írta viccesen az Instagramon.

A jövőben így már Elvis nemcsak hogy nem segíthet senkinek szerelembe esni, de az esküvők levezénylésétől is távol kell maradnia...

(Borítókép: Egy Elvis-imitátor a Viva Las Vegas esküvői kápolnában 2007. július 7-én. Fotó: Ethan Miller / Getty Images)

Rovatok