Index Vakbarát Hírportál

Apey a turnékon Neil Young lemezére alszik el

2022. június 13., hétfő 10:02

Bár Rod Stewart zenéje volt az, amely gyerekként először megérintette, végül Neil Young munkássága lett Apey számára igazán meghatározó.

Az én lemezem című sorozatban húsz magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán fontos számára. A kisfilmek a projekt YouTube-csatornáján és az Indexen debütálnak, ami közös bennük, hogy a megszólaló zenészek egytől egyig fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon.

A korábbi részekben Marsalkó DávidLábas VikiBagossy NorbertBérczesi RóbertMC ColumboSzendrői CsabaDzsúdlóFekete GiorgioVitáris IvánAzahriahJumoDaddy és Lovasi András mesélt a favorit korongjáról, ezúttal pedig Áron András, azaz Apey mutatja be azt a lemezt, amely valóban meghatározó volt számára.

Apey legelső kazettás élménye egy Rod Stewart-album volt, amelyet síeléskor hallgatott az édesapjával Olaszországban. Elmondása szerint ez volt az első olyan zenei anyag, amely érthetetlen módon elementáris hatással volt rá. Ám ha feltennék neki a kérdést, melyik lenne az a lemez, amelyet elvinne magával egy szigetre, akkor Neil Young Harvest Moon című korongját választaná, amelyen a mai napig talál újdonságokat minden egyes újabb meghallgatásnál. Young munkásságával egyébként egészen fiatalon, 13-14 éves korában ismerkedett meg – nagyjából akkor kapta meg élete első akusztikus gitárját is. Azt is elárulta: ha turnén van, általában a Harvest Moon című lemezre alszik el.  

Hogy mi mindent mondott még Neil Young hatásáról, az az alábbi videóból kiderül:

Rovatok