Index Vakbarát Hírportál

Kik voltak a Vadnyugat magyar hősei?

2022. július 14., csütörtök 06:03

„Kedves fiú volt, azt reméltem, sikerül elfogni, nem akartam megölni” – így nyilatkozott Billy, a Kölyök gyilkosa, csak éppen egy szava sem volt igaz. Egyrészt Billy nem volt kedves fiú, huszonegy éves korára huszonegy emberrel végzett, mire 1881-ben ezen a napon, július 14-én őt is elérte a végzete. Másrészt nehezen hihető, hogy el akarták fogni, mivel az „add meg magad” felszólítással egy időben dördültek el a lövések, ami a Kölyök hírneve alapján akár még indokolt eljárásnak is tűnhet, tekintve, hogy ő sem adott a formaságokra hasonló helyzetekben.

Billy a hanyatló Vadnyugat egyik utolsó sztárja volt, egy olyan korban, amikor már könnyű volt kiemelkedni a mezőnyből. Egy gyerekkori traumáktól terhelt, gátlástalan gyilkosok között felnőtt banditából jobb híján romantikus hőst faragott a korabeli sajtó, és a lelkesedés ma is kitart, lásd a Tom Blyth főszereplésével bemutatott Epix-sorozatot.

Billy, a Kölyök halálának évfordulóján kvízünkkel a Vadnyugat valódi és kitalált figuráira emlékezünk, illetve azokra a hús-vér pisztolyhősökre, akikről mindenfélét kitaláltak.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Billy, a Kölyök halálának korabeli ábrázolása. Fotó: Getty Images)

Rovatok