Index Vakbarát Hírportál

A halált választotta a legendás Studio 54 klub tulajdonosa

2022. július 14., csütörtök 13:28

Mark Fleischman nem bírta tovább elviselni, hogy öregkorára ennyire kiszolgáltatott helyzetbe került, így Svájcba utazott, ahol eutanáziát hajtottak végre rajta.

A Studio 54 egykor még a világ leghíresebb szórakozóhelyének számított, igazi megtiszteltetés volt, ha valaki bejutott oda. Csak úgy folyt az alkohol, ahogy a drogokat sem vetették meg. Köztük a klub egykori tulaja, Mark Fleischman is túlzásba vitte a bulizást, ami időskorára kegyetlenül megbosszulta magát. A tulaj 2016-ban olyannyira megbetegedett, hogy ezután már sem járni, sem beszélni nem tudott, teljesen kiszolgáltatottá vált. A felesége fektette be az ágyba és öltöztette, mivel még a cipőjét sem tudta felhúzni. Az orvosok pontosan diagnosztizálni sem tudták a betegségét.

Szerettem beállni, úgyhogy drogoztam és ittam. Valószínűleg az egészségi állapotom is pont amiatt fordult ennyire rosszra

– mondta még egy hónappal ezelőtt Fleischman, aki egykor olyan hírességekkel bulizott együtt, mint Andy Warhol, Calvin Klein, Liza Minelli és Cher.

Ahogy azt akkor kifejtette, számára az a legkönnyebb kiút, ha a saját kezébe veszi a sorsát. Ezért úgy döntött, hogy Svájcba utazik, ahol egy magánklinikán eutanáziát hajtottak végre rajta. Barbiturátot tartalmazó szert adtak be neki, amitől a páciensek előbb mély kómába esnek, majd a légzésük is leáll. A 82 éves korában elhunyt Mark Fleischman halálhírét egykori üzlettársa, Daniel Fitzgerald erősítette meg a BBC Newsnak.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok