Index Vakbarát Hírportál

Ördög Nóráék nem adják fel, új dekoráció kerül a balatonfüredi bolt ablakára

2022. július 28., csütörtök 21:20

Ördög Nóra elmondása szerint nem tudtak róla, hogy a boltjukon elhelyezett matricákkal kapcsolatban nem saját hatáskörben dönthetnek. Kérdéses, hogyan oldják meg a problémát a jövőben.

A műsorvezetőnek és családjának már akadt némi problémája az elmúlt időszakban a Balaton környékén nyitott boltjaikkal. Legutóbb feljelentették őket a balatonfüredi üzletük ablakán elhelyezett matricákkal kapcsolatban, mivel nem feleltek meg a városképi előírásoknak. Ahogy arról Ördög Nóra még korábban beszámolt, a szíve szakadt meg, mivel sokat dolgoztak vele, de nem akartak szabályt szegni, így leszedték.

Akkor még úgy nyilatkozott, nem tudják, mi lesz a kirakat sorsa, azonban a műsorvezető a Borsnak most további részleteket árult el, illetve eloszlatta a kételyeket is. Mint mondta, szó sincs arról, hogy ne lennének jó viszonyban a balatonfüredi önkormányzattal, mivel nagyon jó kapcsolatot ápolnak.

A településen nyilván vannak szabályok, amiket be kell tartani. Igazából nem tudtuk, hogy ennek a dolognak mi a menete. Azt gondoltuk, az, hogy az ablakra matricát rakunk, arról saját hatáskörben tudunk dönteni, de mint kiderült, ez nem teljesen így van. Leszedtük, mert megkértek erre minket és benyújtunk majd másféle terveket az önkormányzathoz, amit először jóváhagynak és remélhetőleg rövid időn belül valamilyen formában dekoráció kerülhet az ablakra

– fejtette ki a műsorvezető, illetve azt is hozzátette, még nem volt idejük elindítani a tervezést, de remélik, hogy a napokban sor kerül erre, és ha az önkormányzat áldását adja rá, akkor nemsokára új dekoráció díszeleghet a bolt ablakán. 

Az üggyel kapcsolatban a lapnak megszólalt egy üzletvezető is, akinek szintén a környéken van boltja. Ahogy kifejtette, kollégaként tekintenek Nánásiékra, akik ugyanolyan vendéglátósok, mint bárki más. 

Semmi probléma nincs sem velük, sem a kisboltjukkal. Nekem személy szerint kifejezetten tetszettek a matricák, szerintem nagyon bájossá és vidámmá varázsolták az épületet. Nagyon sajnálom, hogy ez történik velük, valakinek csípi a szemét, hogy itt vannak

– magyarázta a vendéglátós.

(Borítókép: Ördög Nóra és Nánási Pál 2018. február 11-én. Fotó: Velvet)

Rovatok