Index Vakbarát Hírportál

Brad Pitt tényleg az utolsókat rúgja, mindenki rá vadászik

2022. augusztus 4., csütörtök 09:51

Sandra Bullock bedobja a mély vízbe Brad Pittet, és egy balatoni érettségi panzióban semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezték. Csütörtökön ezek a filmek kerülnek a remélhetőleg hűtött mozikba – a Port.hu ajánlója.

A gyilkos járat

(Bullet Train, 18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 152 perc)

Aki egyszer a bűn útjára lép, az nem szállhat ki többet. Ladybug (az újabban a visszavonulásról filozofálgató Brad Pitt) megpróbálta letenni a fegyvert, és nem sikerült. Újabb megbízást kap titokzatos főnökétől (Sandra Bullock), és újra munkába kell állnia. Ezúttal egy aktatáskát kell megszereznie bármi áron, mindegy, hányan halnak meg közben. 

A táska az óránként több száz kilométeres sebességgel haladó japán szupervonaton utazik. Ladybug felszáll, egyszerű, tiszta munkára számít, és rájön, mennyire kellemetlen, ha nincs kiszállás. Mert a vonaton vannak még néhányan, akik a) a táskával, b) vele, c) valami egészen mással akarnak valamit, ami őrült, kiszámíthatatlan és kegyetlen. Bérgyilkosok, bosszúállók, simlisek és rablók küzdenek egymással először óvatosan, azután egyre vadabbul. 

A Deadpool 2. rendezőjének Japánban játszódó akcióvígjátéka elképesztő tempót diktál, gátlástalan, vicces, és csupa zseniális színész őrültködik benne.

Együtt kezdtük

(16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar film, 101 perc)

Érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre csá mindenkinek! A 12. c tagjai közt voltak, akik jártak egymással, akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi spanok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban.

Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték. Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet.

Lehet, hogy eltelt tíz év, de a 12. c tagjai nem komolyodtak meg, és úgy tűnik, nem is terveznek ilyesmit.

Rovatok