Index Vakbarát Hírportál

Dollármilliárdok forogtak kockán, mégis hetek alatt elvált a világ egyik leggazdagabb házaspárja

2022. augusztus 11., csütörtök 16:04

Rövidre zárták a válási procedúrát, a kereset beadása után öt héttel hivatalosan is elvált a világ egyik leggazdagabb házaspárjának tartott Rupert Murdoch és Jerry Hall. A színésznő és a dollármilliárdos médiamogul 2016 óta volt házas, hat év együttélés után folytatják külön utakon.

Ahogy arról az Index is beszámolt, mindössze hat év házasságot követően beadta a válókeresetet a Fox News tulajdonosa, az amerikai televíziós mogul Rupert Murdoch és színésznő-modell felesége, Jerry Hall.

Elsőre sokáig úgy tűnt, koránt sem lesz békés a dollármilliárdokat érintő válási procedúra. A Hall által benyújtott válókereset ugyanis úgy indokolja a frigy felbontásának kérelmezését, hogy a felek között kibékíthetetlen ellentét lépett fel, a nő szerint pedig a házasság megromlásában Murdoch már felnőtt gyermekeinek oroszlánrészük volt. 

A korábbi ellentéteket azonban, úgy tűnik, sikerült rendezniük a feleknek, akik mindössze öt héttel a válókereset benyújtását követően, komolyabb sárdobálás és jogi hercehurca nélkül hivatalosan is elváltak. Pedig nem kis vagyon forgott kockán a bíróságon, a többek között a Fox Newst, a Wall Street Journalt és a brit Sunt birtokló médiamogul

Murdoch vagyona ugyanis a becslések szerint a 18,8 milliárd dollárt is elérheti.

Ugyan a felek kényesen ügyeltek arra, hogy ne kerüljön ki információ arról, hogy ki mekkora összeggel a zsebében lép ki a házasságból, a kaliforniai törvények szerint ha nincs erre vonatkozó házassági szerződés, a vagyon ötven–ötven százalékban oszlik meg. 

A színésznő és a médiamágnás jogi képviselője közös nyilatkozatban erősítette meg a válás hírét. 

 Jerry Hall és Rupert Murdoch véglegesítette a válását. Jó barátok maradnak, és a legjobbakat kívánják egymásnak a jövőben

– áll a dokumentumban.

A 91 éves Murdoch és a 66 esztendős Hall 2016-ban házasodott össze, azonban a szakítás vélhetően egyiküket sem fogja megviselni túlságosan, ugyanis már mindketten túl vannak több váláson. A médiamogul korábban már négyszer esett át ezen, korábbi házasságaiból összesen hat gyermeke született. Hall sem elsőbálozó, korábban a Rolling Stones rockbanda frontemberével, Mick Jaggerrel kötötte össze az életét, akivel négy közös gyermekük született.

Rovatok