Index Vakbarát Hírportál

Csuti nem hagyja, hogy Kulcsár Edináék gyereke az ő nevét viselje

2022. augusztus 31., szerda 09:35

Hiába szögezi le a törvény, hogy jelenleg Szabó András Csuti vezetéknevét kellene viselnie Kulcsár Edináék születendő gyermekének, a volt férj semmilyen esetben sem hagyná, hogy G.w.M. és volt felesége babája az ő családnevét kapja meg.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, Kulcsár Edina korábbi párja – hivatalosan még mindig a férje –, Szabó András Csuti vezetéknevét kaphatja meg a szépségkirálynő jelenlegi párjától, a rapper G.w.M.-től születendő gyermeke, amennyiben a korábbi házasok nem bontják fel időben a frigyet.

Ugyan az várható volt, hogy a felek mielőbbi megoldást szeretnének találni a megoldásra, Szabó András Csuti – aki napokban jelentette be, hogy szakított párjával – kijelentette, Kulcsár Edina és G.w.M. gyereke semmi esetben sem viselheti az ő vezetéknevét. 

A Márkkal közös gyermekük biztos nem fogja az én családnevemet viselni!

– árulta el a HOT!-nak Csuti. 

A rövid időn belül már a második szakításán túleső üzletember jelenleg szeretne a gyerekeire koncentrálni, ők számára a legfontosabbak, és szeretné megvédeni őket a mostani helyzettől. 

Számára a gyerekei jóléte, biztonsága a legfontosabb. A válás nehéz pillanataitól is próbálja megóvni őket, amennyire csak lehet, és a mostani helyzetet is igyekszik a legjobb belátása szerint kezelni

mondta a magazinnak egy közeli barát.

Amennyiben azonban szeretnék elkerülni a névmizériát, a házasságot mielőbb fel kell bontani, ugyanis a jogszabályok értelmében jelenleg valóban a férj, azaz Szabó András vezetéknevét kellene megkapnia Kulcsárék születendő gyermekének. 

A polgári törvénykönyv ugyanis kimondja:

A gyermek apjának – ha e törvény eltérően nem rendelkezik – azt a férfit kell tekinteni, akivel az anya a gyermek fogamzási idejének kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állt. A házasság érvénytelensége az apaság vélelmét nem érinti. A vélelmezett fogamzási idő a gyermek születésének napjától visszafelé számított 182. és 300. nap között eltelt idő, mind a két határnap hozzászámításával. Bizonyítani lehet, hogy a gyermek fogamzása a vélelmezett fogamzási idő előtt vagy után történt

 – írja a törvény. 

(Borítókép: Csuti. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)

Rovatok