Index Vakbarát Hírportál

Havas Henrik elmondta, mekkora a nyugdíja

2022. szeptember 6., kedd 09:47

A műsorvezető a Best Magazinnak nyilatkozott, és közölte: neki szép összegű nyugdíja van, de a legtöbb magyar nyugdíjas sokkal rosszabb helyzetben van nála.

„350 ezer forint a nyugdíjam. Ez nagyon szép nyugdíj, az a baj, hogy a több mint kétmillió nyugdíjasból tavaly mindössze 22 ezer embernek volt ennyi” – ezt mondta a Best Magazinnak Havas Henrik, hozzátéve azt is, hogy szerinte a nyugdíjak helyzete idén sem lett jobb.

A magyar kormány idén júliusban egyszer – az inflációt követve – már növelte a folyósított nyugdíjak összegét. Idén novemberben pedig várhatóan egy újabb inflációkövető emelés érkezik majd.

A júliusi emelés után a a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet) mindemellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő hónapokban még tovább fog gyorsulni az áremelkedés. Szerintük ezt elsősorban a kisnyugdíjasok érzik meg, mivel az ő kiadásaik közt arányban a legnagyobb a – jelenleg drasztikusan gyors ütemben dráguló – élelmiszerek aránya. A szervezet emiatt azt javasolta, hogy a 160 ezer forint alatti nyugdíjakat további 4 százalékkal kellene megemelni.

Rovatok