Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatásáról beszélt a Spice Girls énekese

2022. szeptember 15., csütörtök 12:50

A Melanie Chisholm néven született egykori Spice Girl – becenevén Sporty Spice – azt állította, hogy az együttes debütáló fellépése előtti éjszakán szexuálisan zaklatta őt egy masszőr.

A Ki vagyok én? című új memoárját népszerűsítő podcastban Melanie Chisholm beszélt a zaklatásról, amely állítása szerint egy isztambuli szállodában történt. Elmondta, hogy az élmény hatására „sebezhetőnek” és „sértettnek” érezte magát, de annyira lefoglalta, hogy a Spice Girls épp befutott, és beindult az álom-karrier, hogy teljesen eltemette magában az emléket.

„Ami velem történt, azt valahogy azonnal eltemettem, mert más dolgokra kellett koncentrálnom” – mondta az énekesnő. Hozzátette, hogy a zenekarral folytatott többhetes próbák és felkészülés miatt inkább a fellépésre akart koncentrálni, mint a zaklatásra.

„Minden afelé mutatott, hogy azt csinálhatom, amire mindig is vágytam. Nem akartam nagydobra verni, de nem is volt időm ezzel foglalkozni” – indokolta a bántalmazás elhallgatását. 

Lehetett volna rosszabb is

Melanie Chisholm a szexuális bántalmazás spektrumán „enyhének” minősítette a bántalmazást, és elmondta, hogy bár eredetileg nem állt szándékában megemlíteni a bántalmazást az emlékirataiban, úgy döntött, hogy ír róla, miután egy álmában felidézte azt. „Azt hiszem, nagyon fontos számomra, hogy kimondjam, és hogy végre feldolgozzam” – ismerte el az énekesnő a Guardian szerint.

Szörnyű dolgok mindig történnek, és ez a helyzet nem volt olyan rossz, mint amilyen lehetett volna

– mondta Chisholm, megjegyezve, hogy olyan környezetben volt, ahol egy professzionális masszőr kezeire óvatlanul rá merte bízni magát, amikor levetkőzött, ami hozzájárult ahhoz, hogy később összezavarodott az esemény miatt. „Nagyon sebezhetőnek éreztem magam, zavarba jöttem.”

A Spice Girls feloszlása óta eltelt években Melanie Chisholm nyíltan beszélt azokról a küzdelmekről, amelyekkel akkor kellett szembenéznie, amikor még a csapat tagja volt. 2020-ban azt mondta, hogy evészavarral küzdött és depresszióban szenvedett a hírnév csúcsán.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon. Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

(Borítókép: Melanie Chisholm 2022. szeptember 10-én. Fotó:   Bonnie Britain / SOPA Images / LightRocket / Getty Images)

Rovatok