Index Vakbarát Hírportál

Idős és fiatalkori II. erzsébetes bögrénk is lehet egy repülőjegy áráért

2022. szeptember 18., vasárnap 13:52

Több, II. Erzsébet arcképével ellátott szuvenírral is találkoztunk Londonban, ahol már javában készül mindenki a 96 éves korában meghalt királynő temetésére. Hangulatjelentés az angol fővárosból, egy nappal a gyászszertartás előtt.

A néhai uralkodót nemcsak a britek, hanem a turisták is valódi ikonnak tartották, így az ő arcképével ellátott szuvenírek mindig is elég kelendőek voltak.

Azt már a királynő születésnapját, illetve uralkodásának hetvenedik évfordulóját ünneplő Trooping The Colouron is megtapasztaltam, ha merchről van szó, a britek nem viccelnek. Akkor kifejezetten erre az alkalomra gyártott zászlók, sapkák, táskák lepték el a boltokat, és vitték őket, mint a cukrot.

II. Erzsébet halálát követően is megjelentek a boltok polcain különböző termékek az emlékére. Többnyire ugyanazokat a szuveníreket lehet kapni mindenhol, még a képek grafikája is ugyanaz.

A 8,99 fontot, azaz körülbelül 4200 forintot kóstáló vászontáska (rajta a királynő képével, illetve születésének és halálának évével) mellett kapható még többek között brit zászló II. Erzsébet képmásával 4,99 fontért, ami 2300 forintnak felel meg, továbbá bögre 14,99 fontért, azaz közel hétezer forintért. Bár utóbbi esetében legalább annyit variáltak, hogy a vásárlók választhatnak, fiatalkori vagy időskori II. Erzsébetet akarnak-e látni a bögrén.

(Borítókép: Harnisch Kitty / Index)

Rovatok