Index Vakbarát Hírportál

Megölte az anyját a Riverdale színésze, a kanadai miniszterelnökkel is végezni akart

2022. szeptember 23., péntek 11:19

Élete végéig rácsok mögött marad a sorozatsztár Ryan Grantham, aki még két évvel ezelőtt lőtte fejbe hátulról édesanyját, aki a sérülés következtében elhunyt.

Ryan Grantham többeknek a Netflixen futó, igen népszerűnek mondható Riverdale sorozatból lehet ismerős, amelyben Jeffery Augustine-t alakította. A 24 éves férfinak súlyos váddal kellett szembenéznie, mivel édesanyja megölésével vádolták. A színészt szerdán ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre Kanada legfelsőbb bíróságán, körülbelül 6 hónappal azután, hogy bűnösnek vallotta magát anyja, Barbara Waite 2020-as halála kapcsán – írja a TMZ.

Az ügyészek szerin Grantham annak idején saját kamerájával rögzítette vallomását. Mint azt a felvételen bevallotta, hátulról lőtt fejbe édesanyját. Kathleen Ker bírónő szívszorítónak és tragikusnak minősítette az esetet, mielőtt kiszabta az ítéletet. A bíróság döntésének értelmében a színész a büntetése első 14 évében nem helyezhető feltételesen szabadlábra.

Ahogy az a tárgyaláson elhangzott, a színész akkor lőtte tarkón Barbara Waite-ot, amikor ő éppen zongorázott, majd másnap fegyverekkel, lőszerekkel, Molotov-koktélokkal rakta tele a kocsiját, és Rideau Cottage-ba indult – ahol Justin Trudeau kanadai miniszterelnök él. A nyomozók szerint Grantham később bevallotta, hogy meg akarta ölni Trudeau-t, e törekvéseiről a naplójában is írt. 

(Borítókép: Ryan Grantham. Fotó: IMDB)

Rovatok