Index Vakbarát Hírportál

Leleplező könyv készült Meghan Markle-ről, kitálaltak a volt alkalmazottak

2022. szeptember 29., csütörtök 06:01

Épphogy elkezdett újra közeledni a királyi családhoz Harry herceg és Meghan Markle, egy közeljövőben megjelenő könyv újabb viszályt okozhat a famíliában.

Harry herceg az Egyesült Államokba való költözésük óta nem ápol túl jó viszonyt a családjával, eltávolodtak egymástól. Ehhez részben az is hozzájárult, hogy a királyi sarj azt érezte, felesége, Meghan Markle hátrányos megkülönböztetésben részesül. A néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő halálakor újabb pofont kapott, mikor apja, III. Károly király megkérte, ne vigye magával nejét Balmoralba, ami még tovább növelte a szakadékot a királyi család és közte. Egy jövő hónapban megjelenő könyv pedig újabb viszályt szíthat, amelyben nem éppen finom módszerekkel igyekeznek leleplezni Meghan Markle-t, akin már eddig is különösen szeretett csámcsogni a világsajtó.

A Courtiers: the Hidden Power Behind the Crown című könyvben többek között az olvasható, miszerint Markle egy 2018-as ausztráliai körútjukon amiatt panaszkodott, hogy pénzt kéne kapnia királyi kötelezettségei után. A személyzet több tagja szerint legalább egyszer hallották, amint azt mondja, hogy: „Nem hiszem el, hogy nem kapok ezért fizetést.” Markle, mint az a kötetből kiderül, azzal sem tudott soha megbarátkozni, miért kell idegenekkel kezet fognia az utcákon – írja a Sun

A szerző, Valentine Low állítása szerint már a kapcsolatuk legelején problémák adódtak. A sussexi hercegné ugyanis ultimátumot adott a hercegnek, hogy szakít vele, ha nem jelenti be nyilvánosan, hogy együtt vannak. Mint azt egy forrás kifejtette, Harry ettől teljesen kiborult, és elhatározta, mindentől megóvja őt.

Meghan tudatni akarta a nyilvánossággal, hogy ez egy komoly kapcsolat. Meg volt győződve arról, hogy a palota nem hajlandó megvédeni őt a médiától. Azt mondta Harry személyzetének: 'Tudom, hogyan működik a palota. Tudom, mi lesz ennek a vége. Senki nem törődik a barátnővel'

– olvasható a könyvben. 

Mint azt az író megjegyezte, a hercegné már hat hónappal az eljegyzés előtt – ami 2017 novemberében történt meg – félelmet keltett a személyzetben. Állítólag azt mondta a herceg tanácsadójának, mindketten tudják, hogy hamarosan ő lesz az egyik főnöke. Egy vezető alkalmazott 2017 végén beszélt a párral, miszerint a személyzet kifogásolja, ahogy velük bánnak, mire a könyv szerint a hercegné azt reagálta: „Nem az én dolgom, hogy megbarátkozzak az emberekkel.″

A könyvben arra is kitérnek, miszerint a hercegné különösen durván bánt az egyik női alkalmazottal. Markle a dolgozó által kidolgozott tervet szedte ízekre, majd amikor ő felhívta a figyelmét arra, hogy szinte lehetetlen lenne egy újat alkotni, a hercegné azt felelte: „Ne aggódj. Ha bárki mást megkérhetnék erre, akkor őt választanám helyetted." Erről az esetről egyébként Vilmos herceg is tudomást szerzett, és közölte a beosztottal, hogy nagyszerű munkát végez, ám ő addigra már sírva fakadt. A kötet szerint Markle-nak egy másik dolgozóval is gondja akadt, őt telefonon hívogatta ötpercenként, napokon keresztül, ám az ügyvédjei mindig is tagadták, hogy bárkit is zaklatott volna.

Sosem hozzák nyilvánosságra a részleteket 

A palota 18 hónappal ezelőtt kezdett el vizsgálódni az állításokkal kapcsolatban, azonban idén nyáron közölték, hogy a részleteket sosem fogják nyilvánosságra hozni. Meghan Marke állítólag a személyi asszisztensével, Melissa Toubatival is összetűzésbe került, mivel a hercegné meg akarta tartani azon holmikat, amelyeket különböző szervezetek küldtek neki ingyen. Toubati végül hat hónappal a pár 2018-as esküvője után mondott fel. 

Az összecsapások középpontjában az ajándékok álltak, amelyeket egyes vállalatok Meghannek küldtek. Folyamatosan érkeztek a csomagok a Kensington-palotába. Ruhák, ékszerek, gyertyák. Megállás nélkül. Toubati pontosan követte a szabályokat, miszerint a királyi család tagjai nem fogadhatnak el ajándékokat kereskedelmi szervezetektől. Ez a megközelítés nem esett jól Meghannek

–  mondta egy forrás.

Ahogy a könyvben kifejtik, Markle a személyzet több tagjával sem bánt túl jól. Az egyik munkatárs állítólag amiatt akart felmondani, mert Harry herceg és Meghan Markle zaklatták őt. Kilépett egykori sajtófőnökük, Jason Knauf is, aki szintén a pár viselkedésére panaszkodott, majd Katalin hercegné és Vilmos herceg által a Royal Foundation vezérigazgatója lett. A kötet szerint a palota alkalmazottjai igen különös jelzőket aggattak a hercegnére, akit nárcisztikus szociopatának neveztek. 

Attól fél, hogy jelentéktelen figurává válik

Harry herceg és Meghan Markle végül nem látta jövőjét az Egyesült Királyságban, így a tengerentúlra költöztek. Interjút adtak Oprah Winfrey-nek is, ami nagy botrányt robbantott ki. A herceg többek között arról számolt be a beszélgetés alatt, hogy testvérével, Vilmossal nem beszélnek egy ideje, illetve teljesen más utakon járnak. Vilmos herceget ez azért érintette ennyire mélyen, mert állítólag még egy üzenetet is küldött fivérének a WhatsAppon keresztül, hogy megkérdezze, meglátogathatja-e őt, ám ez a találkozó nem jött össze.

Mint az a könyvből kiderül, Harry herceg tart attól, hogy jelentéktelen figurává válik, amint Vilmos herceg legidősebb fia, György eléri a 18 éves kort (jelenleg ő a trón második várományosa az öröklési sorrendben). Sőt, a kegyvesztett András herceghez hasonlította magát, akire 60 éves korára már egy feladatot sem bíznak rá, ahogy címeitől is megfosztották őt. A herceg így abban bízik, még azelőtt sikerül maradandót alkotnia, hogy végképp lekerülne a térképről.

(Borítókép: Meghan Markle. Fotó: Ben Birchall – WPA Pool/Getty Images)

Rovatok