Index Vakbarát Hírportál

Hat nappal a premier után valóra vált a színész rémálma

2022. október 10., hétfő 06:01

Tizennyolc éve ezen a napon halt meg Christopher Reeve, aki a világ első ikonikus szuperhősének köszönheti hírnevét, és alakításával elnyerte a legígéretesebb tehetségnek járó BAFTA-díjat is. A Superman-filmek sztárja, bár imádta Clark Kentet alakítani, de nem szerette volna, ha beskatulyázzák, ezért más műfajokban is kipróbálta magát.

Élete tragikus fordulatot vett 1995-ben. Az ugyanebben az évben forgatott Minden gyanú felett című filmben egy kerekesszékes férfit alakított, a film premierje után hat nappal pedig lovas balesetet szenvedett, és nyaktól lefele lebénult. Bryan Singer nagyon szerette volna, ha Christopher Reeve is szerepel a Superman visszatér című filmjében, azonban a színész tragikus halála miatt erre már nem kerülhetett sor. A filmet Christopher Reeve emlékének ajánlották.

A színész halálának évfordulóján kvízünk segítségével egy hús-vér Supermanre emlékezünk.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: A Superman II. egyik jelenete. Fotó: Northfoto/Warner Bros./ZUMA Press. (*) Copyright 1980 by Courtesy of Warner Bros)

Rovatok