Index Vakbarát Hírportál

Harvey Weinstein panaszkodik a cellája miatt, középkori körülményeket emlegetnek

2022. október 12., szerda 14:09

Embertelen körülmények között tartják Harvey Weinsteint a Los Angeles-i bíróság fogdájában – állítja a szexuális zaklatás vádja miatt korábban elítélt és hétfőn ismét bíróság elé álló korábbi hollywoodi producer jogi képviselője.

Nehezen viseli a börtönlétet a szexuális bűncselekmények miatt elítélt, vélhetően az élete végéig rács mögött maradó Harvey Weinstein. A korábbi sikeres producer ellen hétfőn újabb tizenegy szexuális zaklatás miatt indult tárgyalás, amely során Weinstein ügyvédje a cella embertelen körülményeit is megemlítette.

Ha Weinstein bűnössége bebizonyosodik, akár további 140 évet is kaphat. 

A tárgyalás keddi napján a producer jogi képviselője azt mondta a bíróságon, hogy védencét középkori körülmények között tartják a bíróság épületében található fogdában, sőt állítólag még a mosdóra sem engedik ki – írja a New York Post

Majdnem középkori körülményekről beszélhetünk az esetében. Aggódom, hogy ezek miatt agyvérzést vagy szívrohamot kap. A cella egyszerűen nem higiénikus. Volt, hogy három-négy órára magára hagyták a tolószékében a bíróság épületében található büdös cellában, mielőtt visszaszállították volna a börtönbe, még a vécére sem engedték ki

– mondta Mark Werksman. 

Harvey Weinstein öt évvel a pályafutását lezáró zaklatási botrányának kirobbanását követően, hétfőn állt újra bíróság elé Los Angelesben. Ez a második per az egykori hollywoodi óriással szemben, aki 2020 februárja óta van bebörtönözve, szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt ítélték el New Yorkban.

Az Oscar-díjas volt filmproducernek most négyrendbeli nemi erőszak és hétrendbeli szexuális zaklatás vádjával kell szembenéznie Los Angelesben.

(Borítókép: Harvey Weinstein. Fotó: Etienne Laurent-Pool / Getty Images)

Rovatok