Index Vakbarát Hírportál

Ez a produkció levitte a borostát az X-Faktorban

2022. október 17., hétfő 06:18

Puskás Peti és Herceg Erika eldöntötte, kikkel vágnak neki az élő show-nak, ahogy a többi mentor harmadik versenyzőjének kilétére is fény derült. Az énekesnő és ítésztársa, Gáspár Laci ismét egymásnak feszültek, ezúttal ByeAlex egyik korábbi versenyzője miatt. Követni is nehéz volt a vitát.

Vasárnap este összeállt az X-Faktor élő show-s csapata, ugyanis Puskás Peti és Herceg Erika is kiválasztották, mentorházas versenyzőik közül kikkel menetelnének tovább a műsorban. Az idei évad egyik újdonsága, hogy nem kategóriák szerint kerültek az énekesek a mentorokhoz, hanem ők választották ki, kivel szeretnének együtt dolgozni. Mint az a szombati adásból már kiderült, az ítészek a mentorházba került versenyzők közül csak kettőt vihettek tovább biztosan az élő show-ba, és további kettőt bízhattak az ítésztársakra. Az így összegyűlt nyolc énekesből pedig szabadon „rabolhattak” a mentorok, eldöntve, kinek ki legyen a harmadik versenyzője. Ám ez sem ment úgy, mint a karikacsapás.

Az antisztár és a magyar Elvis Presley

A mentorház második etapjában elsőként Puskás Peti választott a versenyzői közül, és arra számított, kellemes meglepetések fogják érni, ami részben össze is jött, hol pozitív, hol negatív értelemben. Míg az antisztárként emlegetett Beretka Ádám és a magyar Elvis Presley-nek kikiáltott Kis Kevin lenyűgözte a mentorokat, addig Miszlai Mártonnal kapcsolatban ByeAlex nemigen volt elégedett – ahogy a szombati adásban látható versenyzők nagyjával sem.

Nekem semleges volt. Én már néztem ott a szőlőtőkéket

– jelentette ki ByeAlex a produkció után, mire Gáspár Laci rákontrázva azt állította, mentortársa olyan, mint egy manó, aki direkt tönkre akarja tenni a jókedvüket. Bár az tény, hogy ByeAlex sokkal kritikusabban áll hozzá a versenyzőkhöz, mint a többi ítész, Puskás énekeseivel kapcsolatban nem túlzott.

Ugyan Kornis Anna megríkatta Gáspárt – azért, mert korábban túl kritikus volt vele, és bűntudata támadt –, ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy közvetlenül az élő show-ba jusson. Puskás végül Kis Kevint és Boros Marcellt választotta ki első körben, míg Beretka Ádám és Kornis Anna talonba került, hogy esetlegesen más mentorok vihessék valamelyiküket tovább. 

Herceg Erika csapata várakozáson felül teljesített

Puskás Peti után Herceg Erika következett, aki magabiztos kijelentést tett, miszerint az ő csapatából fog kikerülni a győztes. Tény, hogy ők bizonyultak a legfelkészültebb versenyzőknek, akik sok meglepetést okoztak. Herceg mentortársai az énekesek produkciója után döbbentek rá arra, az énekesnő miért szavazott korábban bizalmat nekik. Már a legelső versenyző, a 14 éves Lakatos Liliána felszántotta a színpadot, akkora energiát szabadított az ítészekre. Még ByeAlex is megjegyezte elismerően, hogy ez volt a mentorház legjobb éneklése. Gáspár Laci pedig szimplán csak ennyit tett hozzá:

Levitte a borostát.

Bár a mentorok azon kissé összeszólalkoztak, mikor Herceg megjegyezte, a tábor alatt azt éreztették vele, annyira nem ért ehhez. Mire ByeAlex azt mondta, ne aggódjon, ő mindenkiről ezt gondolja. Az énekesnő csapatából a Bucca Brothers érte el azt, amit más versenyzőknek nem sikerült, ugyanis nekik minden mentor állva tapsolt, miután sajátos stílusban előadták Billie Eilish Bad Guy című dalának feldolgozását. Velük ellentétben Herceg lánycsapatát, a Synergyt, illetve Bodrogi Enikőt már kisebb ekézés érte ByeAlex részéről. Utóbbi produkciójáról azt mondta: „Lusta andalgás volt, majdnem elaludtam közben. Örüljek ennek, hogy álmosan elénekelt egy dalt?, ahogy a trió előadásához is volt egy-két szava:

Sok sebből vérző produkció volt, ne szenvedj ezzel

– mondta Hercegnek az énekes, azonban ő merész lépést tett.

Ugyan a Bucca Brothers aratta a legnagyobb sikert a mentorházban, az énekesnő mégis úgy döntött, hogy nem viszi tovább őket. Az általa összeállított lánybanda, a Synergy, illetve Bodrogi Enikő azonban az élő show-ba jutott, míg Nagy Gréta és Lakatos Liliána a veszélyzónába.

Utolsó lépésként a mentoroknak azt kellett eldönteniük, a talonba került nyolc versenyzőből ki az a négy, akik mégis az élő show-ba mehetnek.  ByeAlex és Puskás Peti szavak nélkül, mondhatni gondolatátvitellel döntöttek, azonban Gáspár Laci és Herceg Erika esetében ez nem volt könnyű menet. Úgy szájcsatáztak, mint a házastársak.

A te lelkeden fog száradni, hogy ez az ember nem jut be az élő show-ba

– vágta hozzá Gáspárhoz Herceg az egyik korábbi versenyzője, Nagy Gréta kapcsán, aki végül nem jutott tovább. Kisebb lemondások árán tudták csak felosztani a megmaradt énekeseket maguk között. A döntésük értelmében pedig így áll össze a műsor legjobb tizenkét versenyzőjének csapata:

Gáspár Laci csapata

ByeAlex csapata

Herceg Erika csapata

Puskás Peti csapata

(Borítókép: RTL Sajtóklub)

Rovatok