Index Vakbarát Hírportál

Pataky Attila közölte, biciklibalesetben veszthette életét az Edda munkatársa

2022. október 21., péntek 17:09

Megszólalt a frontember a zenekar egyik hű barátjának, Kiss Zoltánnak a halálával kapcsolatban, akit csak Hagymaként emlegettek. Az énekes elmondása szerint sofőrjük biciklizés közben lett rosszul.

Az EDDA Művek csütörtökön jelentette be a Facebook-oldalán, hogy elhunyt munkatársuk, Kiss Zoltán „Hagyma”, akivel huszonnyolc évig járták az országot. A történtekkel kapcsolatban a zenekar frontembere, Pataky Attila a Borsnak szólalt meg, kifejtve, egy hűséges barátot vesztettek el a személyében, aki sokszor csalt mosolyt az arcukra. 

Soha nem volt semmi baja, nem betegeskedett, csak mosolygott, ő volt a viccmester, elképesztően sokszor nevettetett meg bennünket, 2-3 ezer viccet fújt kívülről

– mondta a lapnak Pataky. Hozzátette: Kiss összesen hétmillió kilométert levezetett, és soha nem volt balesete. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, pontosan mi okozta a sofőr halálát, Pataky elmondása szerint akkor történhetett meg a baj, amikor épp biciklivel ment haza.

Hivatalos rendőrségi tájékoztatást nem kaptunk, de úgy tudjuk, épp biciklivel tartott hazafelé, majd lekanyarodott az útról, és talán rosszul lett, vagy egy murván elcsúszott, nem tudni, de olyan komoly sérülés érte a fejét, ami a tragikus halálához vezetett

– magyarázta a frontember.

Mint mondta, Gömöry Zsolt, a zenekar billentyűse értesítette őt a rossz hírről, és azóta sem tért magához. Hozzátette: most újabb sofőrt kell találniuk, aki fuvarozni fogja őket a koncertekre, ami nem lesz egyszerű vállalkozás. 

Ez nagyon bizalmi kérdés, hiszen az utazások alkalmával az életünket adjuk a sofőr kezébe. Ő már minden rezdülésünket ismerte

– mondta Pataky. Azt is kiemelte, a bajból az egyik technikus barátjuk, akivel huszonkét éve dolgoznak együtt, húzta ki őket, aki az év végéig vállalta a feladatot. Azonban az, hogy a jövő évtől ki hozza-viszi a bandát, egyelőre még kérdéses.

Az énekes elmondása szerint soha nem fogják elfelejteni Kiss Zoltánt, egy portrét is elhelyeztek róla a turnébuszuk oldalán, hogy továbbra is velük utazzon. Ahogy kifejtette, a sofőr alig várta, hogy kezdődjön a turné, mivel a koncertek voltak a legboldogabb pillanatai. Megjegyezte: azt hitték, 120 évig fog élni, és abszurdnak tartja, hogy így halt meg, 

Neki az volt a dolga, hogy biztonságban szállítson mindenkit, és ezt meg is tette. Egyet hibázott, és az az életébe került, mert nem volt rajta bukósisak.

Pataky Attila elmondta: Kiss Zoltánt saját halottjuknak tekintik. 

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok