Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, miben halt meg Hagrid

2022. október 23., vasárnap 10:08

Számos betegségben szenvedett a nemrég elhunyt Robbie Coltrane. A Harry Potter sztárjánál szívbetegséget, szepszist és felső légúti fertőzést is diagnosztizáltak. Halotti bizonyítványa szerint pedig többszörös szervi elégtelenség okozta a halálát.

A brit média információi szerint Robbie Coltrane többszörös szervi elégtelenség következtében halt meg. A Harry Potter sztárjának halotti bizonyítványa szerint a színész szepszisben, alsó légúti fertőzésben és szívbetegségben is szenvedett. De elhízást és kettes típusú cukorbetegséget is diagnosztizáltak nála – írta a Deadline.

Mint arról korábban beszámoltunk, Robbie Coltrane október 14-én, 72 éves korában halt meg. A skót származású színész a Roxfort vadőrét, Hagridot alakította, míg a Cracker című krimiben Eddie Fitzgerald kriminálpszichológust, és két James Bond-filmből is ismert. 

Érzelmes sorokkal búcsúztak tőle

Harry Potter-univerzum gyászolta Coltrane elvesztését, és a filmes kollégái személyes üzenetekkel tisztelegtek a néhai színész előtt.  J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írója, Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Rupert Grint (Ron Weasley), Bonnie Wright (Ginny Weasley) és Tom Felton (Draco Malfoy) is elköszönt Coltrane-től.

Soha nem lesz még egy, Robbie-hoz fogható ismerősöm. A tehetsége elképesztő volt, hálás vagyok a sorsnak, hogy ismerhettem, együtt dolgozhattam és együtt nevethettem vele. Szeretetet és mély részvétemet küldöm a családjának, mindenekelőtt a gyermekeinek

– írta közösségi oldalán J. K. Rowling.

(Borítókép: Paul Cunningham / Corbis / Getty Images)

 

Rovatok