Index Vakbarát Hírportál

Turnézni indul III. Károly és Kamilla

2022. október 23., vasárnap 12:11

III. Károly és felesége többek között Ausztráliába, Új-Zélandra és a Karib-térség számos országába fog elutazni a kétéves turnésorozatuk keretein belül.

A királyi családhoz közel álló forrás szerint III. Károlyék uralkodásuk legkritikusabb első hónapjait, illetve éveit szeretnék a lehető legjobban indítani, ezért döntöttek a turnésorozat mellett.

Minden bizonnyal folytatni akarja édesanyja örökségét, miszerint annyi emberrel igyekszik találkozni, amennyivel csak tud, hogy az emberek jobban megismerjék és megszeressék

– árulta el a The Sunnak a királyi családhoz közel álló személy.

Erzsébet királyné nyomdokaiban

A jól értesült forrás szerint az is elképzelhető, hogy egy olyan kiruccanást is tesz a királyi család, mint amit Erzsébettől láttunk az 1970-es években. Uralkodásának 25. jubileumi évfordulójának alkalmából őfelségének 52 nemzetközösségi látogatást és 21 külföldi utazást sikerült beiktatnia.

Éppen ezért III. Károly sem tétlenkedik, már tárgyalásokat folytat legfőbb tanácsadóival, hogy a lehető leghamarabb elindulhasson Ausztráliába és Kanadába.

A héten bejelentették, hogy még októberben királyi körutat szerveznek, ami nagy pillanat lehet Károly király számára, aki életében először léphet ausztrál földre. Eközben Károly és Kamilla elhalasztott indiai, pakisztáni és bangladesi útját átütemezik.

(Borítókép: Jane Barlow-WPA Pool / Getty Images)

Rovatok