Index Vakbarát Hírportál

Kim Kardashian: A gyűlöletbeszéd megbocsáthatatlan

2022. október 25., kedd 06:09

Napokkal azután, hogy Boy George beszólt neki, amiért nyilvánosan hallgatott a volt férje, Kanye West antiszemita megjegyzéseivel szemben, Kim Kardashian közleményt adott ki, amelyben elítéli a gyűlöletbeszédet.

Kardashian hétfőn tette közzé nyilatkozatát Instagram-fiókjának Instastories részében. „A gyűlöletbeszéd soha nem oké vagy megbocsátható. Együtt érzek a zsidó közösséggel. Azonnal véget kell vetni az ellenük irányuló szörnyű erőszaknak és gyűlöletkeltő retorikának” – állt a bejegyzésben.

A poszt napokkal azután látott napvilágot, hogy Boy George énekes egy videót tett közzé Instagram-fiókján, amelyben megkérdőjelezi, hogy Kardashian miért nem szólalt meg nyilvánosan exférje botrányos viselkedése miatt.

Megdöbbentő, hogy Kim Kardashian nem állt ki és nem adta a nevét ehhez a vitához, mert ennek a nőnek gyerekei vannak Kanye-tól, így anyaként meg kell értenie, milyen érzés a kis zsidó gyerekeknek hallani ezeket az el***ott megjegyzéseket, milyen demoralizáló és félelmetes lehet

– mondta Boy George a közösségi oldalán.

Kanye West tűz alatt áll

West, aki törvényesen Yere változtatja a nevét, az elmúlt hetekben tűz alatt állt az antiszemitaként aposztrofált közösségi médiás bejegyzései miatt, valamint azért, mert a közelmúltban tartott divatbemutatóján White Lives Matter feliratú pólót viselt.

A Rágalmazásellenes Liga ezt a kifejezést „gyűlöletszlogenként” kategorizálja, amelyet fehér fajvédő csoportok, köztük a Ku Klux Klan használnak.

Nagy visszhangot váltott ki egy mostanra törölt tweet is, amelyben West azt írta, hogy „halálra fog verni 3 zsidó embert”, az Internet Archive Wayback Machine feljegyzései szerint, amelyeket a CNN hívott elő. A tweetjét azóta eltávolították, a Twitter pedig zárolta is a fiókját.

A vitatott tweet után készült interjúban West azt mondta Piers Morgannek, hogy sajnálja azokat az embereket, akiket megbántott, bár hozzátette, hogy nem bánta meg a megjegyzését. A CAA nevű tehetségkutató ügynökség szóvivője hétfőn megerősítette a CNN-nek, hogy West már nem az ügyfele. 

(Borítókép: Kim Kardashian. Fotó:  Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images Hungary)

Rovatok