Index Vakbarát Hírportál

Gyűlöletbeszéddel vádolják Majkát

2022. október 28., péntek 13:38

Felfüggesztette a Facebook Majoros Péter legfrissebb posztját, amelyben Lakatos Márk korábbi kritikájára reagált a rapper. Majka értetlenül áll a történtek előtt.

A napokban Lakatos Márk erős kritikával illette Majoros Péter és Pápai Joci Barokk című dalát, elsősorban azért, mert szerinte magának a dalnak sem tartalmilag, sem a hozzá készített klip tekintetében nincs köze a stílustörténeti korszakhoz. A kioktató videóra ma délelőtt Majoros Péter a Facebook-oldalán reagált, a művészi szabadságot és az elfogadást hangsúlyozva. 

Miután a rapper rámutatott, hogy a dalok címének nagyon sok esetben nincs köze ahhoz, amit lát vagy hall az ember, kiemelte:

MI MÁSHOGY ÉRTELMEZZÜK A MŰVÉSZETET. LEGYEN EZ A MI KIVÁLTSÁGUNK.

Bejegyzése végén pedig az elfogadást hangsúlyozva hozzátette:

Egyébként mi mindenkivel befogadók vagyunk, ezért arra sem kérdezünk rá, hogy miért visel egy férfi magas sarkú női cipőt, lilára festett hajjal, ridiküllel, szoknyával. Elfogadjuk. Lehet, pont azért, mert bízunk benne, hogy ha később nekünk is lesznek furcsa dolgaink, akkor nem próbálnak majd minket butának vagy együgyűnek beállítani egy pár lájkért cserébe. Remélem, most már megvilágosodtál belőlünk, és ezek után szívesen, hátradőlve élvezed dalunkat. Meg is oszthatnád, mivel 120 ezer ember követ, és ez egy hatalmas szám... nekünk meg jól jön minden reklám. Köszi!

Furcsa módon nem sokkal 12 óra után Majoros posztja eltűnt a Facebookról. A rapper egy új bejegyzésben tisztázta: nem ő távolította el a bejegyzést, hanem a Facebook, méghozzá gyűlöletbeszédre hivatkozva. Ilyesmi általában akkor történik, ha a felhasználók jelentik a posztot, ezek után az algoritmus elkezdi átvizsgálni, és ha jogosnak érzi a jelentést, törli a bejegyzést.

Az előző, Lakatos Márknak szánt posztomat a Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva eltávolította, vagy legalábbis ideiglenesen felfüggesztette (azóta kértem a döntés megváltoztatását). Szerintetek mi volt ebben gyűlöletbeszéd?

– tette fel a kérdést Majoros, amit most nálunk is megszavazhat. A rapper korábbi posztjának tartalmáról itt olvashat részletesen

Egyetért azzal, hogy a Facebook eltávolította Majoros Péter posztját?

  • 10711
    Nem.
  • 1293
    Igen.
  • 616
    Nem tudom megítélni.

( Borítókép: Majka. Fotó:  Kaszás Tamás / Velvet)

Rovatok