Index Vakbarát Hírportál

Herceg Erika elsírta magát az X-Faktor végén

2022. október 30., vasárnap 05:39

Lezajlott az X-Faktor második élő show-ja. Híres rokon, kimagasló és felejthető produkciók, volt itt minden.

A Backstreet Boys slágerére vonult be Miller Dávid egy újrahasznosítottnak tűnő, skótszoknyákból varrt dzsekiben a 11. X-Faktor második élő show-jának kezdetén. Természetesen folytatta múlt héten kezdett cukkolódását az RTL másik műsorának vezetőivel, ugyanis felvetette, hogy szívesen megnézne egy hasonló volumenű bevonulást a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorvezető-párosa, Sebestyén Balázs és Vadon János előadásában.

Miller Dávid felidézte a mentorokkal a múlt hét veszteségeit, amelyből Herceg Erika kimaradt, ugyanis mindhárom mentoráltja továbbjutott. Ám négy versenyző múlt hét szombaton elköszönt a műsortól. A távozó versenyzők Gáspár Laci csapatából Sophia Khan, Puskás Petitől Váradi Ábel voltak, ByeAlextől pedig egyből két versenyző is elköszönt, Beretke Ádám, valamint az Isky & Szkym nevű formáció.

Gáspár Laci bemutatta, hogy ha a modora hagy is némi kívánnivalót maga után, öniróniából legalább ötös. Ugyanis az énekes pár hete azzal került a címlapokra, hogy egy balatonfüredi szórakozóhelyen játszotta el a magyar Will Smith-t, balhéjáról pedig egy videó nyilvánosságra került, ahol tisztán hallatszik, hogy a celeb azzal „fenyít”, hogy Instagramon (ahol abban a pillanatban kezdett élőzni) 350 ezer ember látja „ellenfelét”.

Amikor Miller Dávid az X-Faktor nézettségi adatait kezdte el sorolni, Gáspár felállt a helyéről, előkapta a telefonját, és elkiáltotta magát, hogy nyugodtan adjanak a számokhoz még 350 ezret. Majd átengedte a reflektorfényt az első versenyzőnek, aki a saját mentoráltja.

Serbán Szebasztián, akit eddig leginkább az a negatív kritika ért, hogy mindig régi dalokat választ, rendesen meglepte Gáspár Lacit, amikor bejelentette, hogy írt egy saját dal. Élete első nótája egyből élőben, az X-Faktor színpadán debütált. Ám a 16 éves versenyző produkciója nem kápráztatta el a többi mentort.

Herceg Erika kedvesen megjegyezte, hogy ez számára egy aranyos produkció volt.

És ez jó?

– kérdezett vissza egyből ByeAlex, aki Szebasztián dalából a mai kliséket hallotta ki.

Bodrogi Enikőt, Herceg Erika versenyzőjét a felkészülés alatt nem más látogatta meg, mint Bodrogi Gyula, aki míg mindenki másnak egy legenda, a fiatal versenyzőnek  szimplán csak „papa”. Nagyapja látogatása, úgy tűnik, pozitívan hatott az unokára, ugyanis a mentorok még annak ellenére is négy igennel adtak széket a versenyzőnek, hogy Enikő a világ legszomorúbb feldolgozásában énekelte el Pharrell Williams Happy című dalának különleges feldolgozását.

Helfy Alexa produkciójánál a mentorok szerint nem született meg a katarzis, cserébe ByeAlex egyetlen versenyzője, Solyom Berni meghozta ezt az érzést, így a lány széket érdemelt. Boros Marcell most újdonsült szerelmének vallotta meg dalban érzéseit, amit ugyan díjazott a zsűri, ám előadását kevésbé, így Marci veszélyzónába került. Kiss Kevin először nem saját dalt énekelt, ami Gáspár Laci szerint gyenge volt, ám ByeAlex kifejtette, hogy pont

abban látja az X-Faktor fő értékét, hogy különleges fiatalokat fedeznek fel,

és szerinte Kevin a mostani évad egyik legizgalmasabb figurája. A fiú végül leülhetett az utolsó üresen maradt székre. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve más már csak akkor ülhet le az automatikus továbbjutást jelentő ülésekre, ha a nézők megszavazzák, hogy kinek kell átadnia hozzá a helyét.

A Synergy nevű formáció a 4S Street Mesélek a bornak című számát énekelte, ami azért volt különleges, mert ez Nicuta Nicoleta dala, aki a trió egyik lánytagja. A Synergynek végül nem sikerült senkit sem felállítani a székekről, így már csak Mihályfi Luca produkciója sodorhatta veszélybe a három biztos helyen csücsülő énekest.

Márpedig az énekesnőnek bérelt helye van, amennyiben székről van szó, és ezt most is bebizonyította.

Luca Manu Pilas Bella Ciao című dalával zárta a versenyzők produkcióinak sorát, amivel a Jennifer Lopez kezdeti karrierjének külsejét megidéző versenyző Bodrogi Enikőt állította fel.

Kiesők és továbbjutók

Tehát a biztos továbbjutók a második élő show-ban:

Hogy a nézőknek legyen ideje szavazni a veszélyzónában rettegő versenyzőkre, a 2021-es X-Faktor nyertese, Allee elénekelt két dalt. Majd Miller Dávid felsorolta a továbbjutók nevét:

És ez két dolgot jelentett. Azt, hogy Herceg Erika  összes versenyzője örülhetett végül ( bár egyik mentoráltja sem jutott tovább séróból), illetve azt,  hogy Boros Marci és Serbán Szebasztián kiestek az X-Faktorból. A két fiatal fiút a továbbjutó versenyzők búcsúztatták.

(Borítókép: RTL Sajtóklub)

Rovatok