Index Vakbarát Hírportál

Paudits Béla lánya a szülei halála után tudta meg, örökbe fogadták

2022. október 31., hétfő 09:57

A színész gyermeke, Emília sok év után először számolt be arról, miképp érintette édesapja halála, ahogy azt is megjegyezte, szülei elvesztését követően árulták el neki, kiskorában örökbe fogadták.

Paudits Béla színművész négy évvel ezelőtt halt meg, azonban lánya, Emília máig sok bántást kap azzal kapcsolatban, hogy nem ápolt túl jó viszonyt édesapjával, akinek örökségéért még mindig harcol. Mint arról a Blikknek beszámolt, nem véletlen, hogy éveken át hallgatott, mivel sok tévhitet terjesztettek róla és a szüleiről, illetve azt érezte, csak kiforgatják a szavait. Hozzátette, a hírekkel ellentétben nem veszett el az egykori színész végrendelete, ahogy az sem igaz, hogy ki szeretné zárni az örökségből apja barátját, Jánost, aki mindvégig mellette állt.

Van végrendelet, János és én is örökösök vagyunk, sosem akartam őt kizárni, tiszteletben tartom édesapám akaratát. Hiszen éppen azért fogadta be Jánost, hogy állandó felügyelet alatt legyen akkor is, amikor nagyon beteg, de mindemellett nagyon jó barátok is voltak

– mondta a lapnak.

Paudits Emília édesanyja 2016-ban hunyt el, majd rá két évre az édesapja is. A szülők korábban elváltak, azonban elmondása szerint ezt követően is tartották egymással a kapcsolatot. Ahogy hozzátette, ugyan édesanyja halála mindkettőjüket megviselte, így egy ideig nem találkoztak, arról azonban tudott, hogy nagypapa lesz. Az unokájával viszont sosem találkozhatott.

Abban az időszakban rengeteget betegeskedett, orvostól orvosig járt. Sosem akart ezzel terhelni, de mellette akartam lenni a bajban is. Emlékszem, épp a halála előtt két héttel beszéltük meg, hogy végre meglátogathatjuk az unokájával, de sajnos erre már nem került sor, mert kórházba került. Sosem láthatta Mátét

– jegyezte meg Paudits Emília, illetve kijelentette, nem volt igazi apa-lánya kapcsolat az övék, de sosem voltak rossz viszonyban. 

Arról viszont csak édesapja halálát követően értesült, hogy örökbe fogadták őt. Mint mondta, a születési anyakönyvi kivonatán ugyan a Paudits név szerepelt, de ezt a szülei közösen változtatták meg, hogy megóvják őt a bántásoktól. A papírok intézése során beszélt édesapja barátaival, ismerőseivel, végül az egyikük szólta el magát.

Miután többüknél érdeklődni kezdtem, találtam olyat, aki tudott arról, hogy egészen pici koromban örökbe fogadtak. Végül megkerestem édesanyám nőgyógyászát, akinél az én kisfiam is született, és akinél, úgy tudtam, én is születtem. Ő megerősítette, amit akkor már sejtettem, nála születtem ugyan, de nem az édesanyám hozott a világra

– fejtette ki, hozzátéve, bár már tudja, kik a vér szerinti szülei, nem kereste fel őket, és talán soha nem is fogja.   

(Borítókép: Paudits Béla búcsúztatása a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában 2018. június 28-án. A Jászai Mari-díjas színművész életének 69. évében, június 13-án hunyt el. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok