Index Vakbarát Hírportál

Budapestre látogat András herceg volt felesége, Sarah Ferguson

2022. november 3., csütörtök 15:10

A yorki hercegné hamarosan megjelenő könyve kapcsán érkezik Magyarországra, és alig várja, hogy találkozzon a magyar olvasókkal.

Sarah Ferguson yorki hercegné, András herceg egykori felesége hamarosan hazánkba érkezik közeljövőben megjelenő könyve miatt. A kötet A szív iránytűje címet kapta, és november 21-től magyar nyelven is elérhető lesz a könyvesboltok polcain. Mint az a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből kiderül, regénye „egy romantikus történet, amely számos, az ősei sorsával és a saját életével is párhuzamba hozható elemet tartalmaz”.

A hercegné a könyv népszerűsítése érdekében jön Magyarországra – nem ez lesz az első alkalom, hogy hazánkban jár. Dedikálás keretében lehetőséget biztosít olvasóinak a személyes találkozásra, és több jótékonysági látogatáson is részt vesz majd. 

Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek ebbe a gyönyörű városba, Budapestre. Alig várom, hogy a dedikáláson találkozzak a magyar olvasókkal, ahogy azt is, hogy megoszthassam velük Lady Margaret történetét, amely számos helyen párhuzamot mutat a saját életemmel

– mondta látogatásával kapcsolatban Ferguson. 

Valós személy életét dolgozza fel a kötet

Mint kiderült, a hercegné a könyv főhősét saját üknagynénjéről formázta, Lady Margaret Montagu Douglas Scottról, akinek életét szerzőtársával, Marguerite Kaye-jel együtt dolgozták fel. Ahogy a közleményben írták, a történelmi részletekben gazdag, a viktoriánus udvar szalonjaiban és a nagy ír és skót vidéki kastélyokban játszódó regény, A szív iránytűje egy romantikus történet arról a merészségről, amivel egy fiatal nő mindennel szembeszállva a szíve parancsát követi.

(Borítókép: Sarah Ferguson 2022. szeptember 8-án. Fotó: Rocco Spaziani / Archivio Spaziani / Mondadori Portfolio / Getty Images)

Rovatok